AKTUELNO

Ruska faza svetskog prvenstva u auto trkama u klasi automobila Formula 1 sezone 2020 biće održana prema rasporedu - od 25. do 27. septembra. To je navedeno u saopštenju za javnost Formule 1.

Pre trke u Sočiju biće održana u italijanskom Mugelu (11. i 13. septembra), koja će se zvati velika nagrada Toskane. Međutim, nije precizirano da li će se ove faze odvijati sa ili bez gledalaca.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da će Mugelo i Soči postati deo kalendara sezona 2020. i želimo da se zahvalimo svim našim partnerima na podršci poslednjih nedelja,“ rekao je Čejs Keri, izvršni direktor Formule 1.

„Sezona je počela u Austriji prošlog vikenda, i mi imamo samopouzdanje oko planova za ostatak sezone. Velika nagrada Rusije je važan deo sezone, a mi se radujemo povratku u Soči, biće nam drago i što ćemo prvi put održati trku Formule 1 u Mugelu. "

Prva trka sezone 2020. održana je u nedelju u Austriji. Početak sezone je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Trenutno je potvrđeno 10 faza sezone Formule 1, druga će se takođe održati u Austriji, treća u Mađarskoj, četvrta i peta u Velikoj Britaniji, šesta u Španiji, sedma u Belgiji i osma u Italiji.

#Formula 1

#Rusija