AKTUELNO

Vaterpolisti Partizana podržali su danas zahteve bivših igrača tog kluba koji su zatražili smenu uprave, a podršku je pružilo i Udruženje trenera VK Partizan.

Nekolicina proslavljenih vaterpolista Partizana, među kojima su Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić, zatražili su juče ostavku uprave kluba koja je, kako su naveli, odgovorna za urušavanje i srozavanje ugleda kluba i zahtevaju održavanje vanredne Skupštine.

"Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista", naveli su prvotimci Partizana u pismu.

Oni su ukazali na probleme sa kojima su se susretali, otkako su postali prvotimci Partizana i istakli da je prethodna sezona bila "neizdrživa".

"Više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji. Svaki vikend smo čekali informaciju gde treniramo sledeće nedelje. Kada ne bismo dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu", navodi se u pismu.

"I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo", naveli su igrači Partizana.

Oni su istakli da su veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji i ostalim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u Partizanu.

"Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha", zaključuje se u pismu.

Udruženje trenera Partizana održalo je sastanak na kojem je dogovoreno da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja trenera, nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta.

"Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene", navodi se u saopštenju.

Treneri će, kako se dodaje, na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović.

"Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (organizacija treninga, utakmica, putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana", navodi se.

"Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca", zaključuje se u saopštenju trenera Partizana.

Ovo saopštenje potpisali su: Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović.

#Akcija

#VK Partizan

#vaterpolo

#zahtevi