AKTUELNO

Smrt srpske olimpijke i proslavljene reprezentativke u streljaštvu, Bobane Momčilović Veljković (30), potresla je čitavu Srbiju. Bobana je preminula nakon komplikacija posle porođaja. Nije stigla da vidi svoju bebu koju je donela na svet.

Ekplampsija, bolest koju uzrokuje visok pritisak i koja je posebno opasna u trudnoći, iskomplikovala je Bobanino stanje nakon porođaja. Posle pet dana u bolnici u Zaječaru, gde se porodila, Bobana je prebačena u Beograd u veoma teškom stanju, sa izlivom krvi na mozak i u komi. Posle nekoliko dana borbe na neurologiji Kliničkog centra u Beogradu, ona je preminula.

View this post on Instagram

Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga, i osećala sam baš veliku sreću. Sećam se da mi je ulepšala taj dan svojim uspehom. Takodje sam joj i rekla da joj zavidim.. da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvek takmiči iako stomačić više nije stomačić. Što će svom detetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču- da je zajedno s njim u stomaku postala Evropski šampion. Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobednik je otkad znamo za njega. ♥️I biće, o čemu ćemo svi svedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena. Bobo naša, druži se sa andjelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom lepšem mestu. 🦁💔 Bobana Momčilović Veličković 1990.-2020. #champion #shootingstar #incrediblewoman #legend

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on

Njen odlazak potresao je sportsku javnost, a naročito njene kolege iz reprezentacije. Dirljive poruke oproštaja mogle su da se pročitaju, a posebno emotivnu napisala je Ivana Maksimović Anđušić, koja će mnoge rasplakati.

- Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga, i osećala sam baš veliku sreću. Sećam se da mi je ulepšala taj dan svojim uspehom. Takođe sam joj i rekla da joj zavidim. Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvek takmiči, iako stomačić više nije stomačić. Što će svom detetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču - da je zajedno s njim u stomaku postala Evropski šampion. Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobednik je otkad znamo za njega. I biće, o čemu ćemo svi svedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena. Bobo naša, druži se sa andjelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom lepšem mestu - napisala je Ivana Maksimović.

#Bobana Momčilović Veličković

#Ivana Maksimović Anđušić