AKTUELNO

Vest da je najbolji teniser sveta Novak Đoković pozitivan na virus COVID-19 uzdrmala je svetski sport.

Novak je u utorak izdao saopštenje u kom je potvrdio da su njegova supruga Jelena i on pozitivni na koronavirus. Na sreću, Đokovići nemaju nikakve simptome, fizički se osećaju dobro i narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji.

Podsetimo, na inicijativu Novaka Đokovića u Beogradu i Zadru je protekla dva vikenda organizovan humanitarni turnir "Adria tour" na kom su učestvovale neke od najvećih teniskih zvezda u svetu. Bugarski teniser Grigor Dimitrov nastupao je na oba turnira, međutim, u Zadru se nakon meča sa Bornom Ćorićem povukao jer se nije osećao najbolje. Otišao je za Monako i po odmah po dolasku na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19, pa je turnir istog momenta prekinut. Veliki broj učesnika hitno je otišao na testiranje u Zadru, dok je Novak odlučio da se vrati u Beograd i u prestonici Srbije uradi test na koronavirus.

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uperio je prst sumnje u Dimitrova. Srđan smatra da je Bugarin svojim ponašanjem naneo veliku štetu Srbiji i Hrvatskoj.

Foto: Beta/Zvonko Kucelin

"Zašto se to dogodilo? Zato što je čovek verovatno došao bolestan, ko zna odakle. Nije se tu testirao, testirao se na nekom drugom mestu... Mislim da to nije u redu. Dobro, šta da se radi... Naneo je veliku štetu i Hrvatskoj i nama kao porodici i Srbiji", kivan je Srđan.

Srđan ne krije zabrinutost za sina, ističe da je fizički dobro, ali psihički...

"Nikome nije dobro, pa ni njemu... Nikome nije dobro zbog ove situacije, Naravno da se ne oseća dobro, ali šta ćete, situacija je takva kakva jeste. Iz ovoga moramo da izađemo jači, da shvatimo da ovo mora da prođe, da se na neki način svi zaštitimo", otkrio je za RTL Srđan Đoković.

Ipak, otac prvog reketa sveta se nada da ćemo u budućnosti ponovo gledati najbolje tenisere sveta u regionu, konkretno u Zadru.

"Mi ćemo sve uraditi da u budućnosti da, kada bude neko normalno vreme i kad ne budemo imali ovakve strahove,  ponovimo sve ovo. Sa zadovoljstvom ćemo doći u Zadar", poručio je za hrvatsku televiziju Srđan Đoković.

Od učesnika Adria tour-a u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova  i Novaka zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki.

#Novak Đoković

#Srđan Đoković