AKTUELNO

Organizatori su još jednom istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet.

Finale regionalnog teniskog turnira Adria Tour u Zadru otkazano je nakon što je Grigor Dimitrov objavio na Instagramu da je pozitivan na korona virus, a nakon učešća na pomenutoj egzibiciji.

Organizatori turnira su se večeras obratili saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

- Svi igrači i članovi organizacije Adria Tour koji su bili u neposrednoj blizini Grigora Dimitrova osećaju se dobro, nemaju nikakve posledice, niti pokazuju bilo kakve znakove zaraze od Covid-19. Uprkos tome, nekoliko tenisera i članova njihovih timova se dobrovoljno prijavilo za testiranje. Procedura će večeras biti sprovedena u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zadru, a rezultati prvog testa će biti gotovi noćas.

- Učesnici Adria Tour iz inostranstva, uključujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi.

- Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovim sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse.

- Organizatori Adria Toura još jednom su istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet, i u skladu sa tim su doneli odluku da otkažu finalni susret čim su dobili informaciju o pozitivnom rezultatu Grigora Dimitrova. U isto vreme zahvaljuju se publici na razumevanju zbog otkazivanja finalnog meča - navodi se u saopštenju.

U ime organizatora javnosti se obratio i direktor Adria Toura u Zadru Goran Ivanišević.

- Grigor Dimitrov testirao se u Monaku i pozitivan je na Covid-19. Nama je jako žao i trudili smo se da ispoštujemo sve propisane epidemiološke mere. Od trenutka kada smo saznali informaciju, u kontaktu smo sa svim zdravstvenim službama. Niko od ljudi koji su uključeni u organizaciju i koji su bili u kontaktu s Grigorom nemaju simptome. Uprkos tome, nismo želeli nikoga da stavimo u bilo kakvu opasnost i finalni meč je otkazan - izjavio je Ivanišević.

#Adria Tour

#Zadar

#koronavirus