AKTUELNO

Beogradska publika na "Adria tur" uživaće u igrama jednog od najboljih tenisera sveta - Dominika Tima.

Ljubitelji "belog sporta",trenutno trećem igraču na rang listi, dali su mu nadimak "Dominator" zbog snažnog stila koji gaji. Odlikuje ga agresivna igra sa osnovne linije, a koristi i jednoručni bekhend.

Dominik dolazi u Srbiju na beogradsko izdanje turnira, u petak 12. juna, dan pred početak mečeva, a javnost jedva čeka da ga vidi na terenu uz Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Viktora Troickog...


"Veoma sam zadovoljan što ću da igram na "Adria turu" sportskom događaju. Imam i veliku sreću jer verujem da sam jedini teniser na turniru koji je već imao neke takmičarske mečeve. Bio sam u prilici da igram PRO seriju u Austriji, pa ću, po svoj prilici, biti najpripemljeniji teniser u Beogradu", kaže Tim, Austrijanac koji je osvojio 16 ATP titula u singlu i koji je stigao do tri grend slem finala.

Svi igrači su jednoglasno odlučili da zarađeni novac od nagradnog fonda ode u humanitarne svrhe. Dok se Novak Đoković opredelio da pomogne programe ranog razvoja dece u okviru njegove Fondacije, Tim želi da prosledi sredstva ka jednom projektu u njegovoj domovini.

"Mislim da je veoma važna i dobra ideja to što je Adria tur događaj humanitarnog karaktera. Postoje mnogi ljudi, ali i organizacije, kojima je potrebna pomoć, posebno u teškim vremenima poput ovog. Što se mene tiče, učestvujem u jednom bitnom projektu u Austriji, i nadam se da ćemo prikupiti što više novca, kako bih nastavio da ih podržavam i pomažem".

#Dominik Tim

'