AKTUELNO

Pulmolog Branimir Nestorović otkrio je da se čuo sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Pulmolog Branimir Nestorović otkrio je da se čuo sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Nestorović je rekao kako se Đoković ponudio da finansira aparat koji je napravio Nikola Tesla davne 1906. godine.

- Čuo sam se sa Novakom, on je genije. Zvao je da pita šta može da donira - kazao je on.

 Nestorović je dodao kako s Đokovićem planira rad na aparatu na koji je naučnik Nikola Tesla napravio 1906. godine koji će se koristiti u sportskoj medicini.

- Mi ćemo posle kad sve ovo prođe tek čuti oko prizvodnje domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera i kakav je Novak, on se ponudio da to finansira i pokloni svim bolniciama - rekao je Nestorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Nestorović je kao anegdotu kazao da je Novaka lečio kad je imao 11 godina i da se tada videlo da će biti najbolji teniser.

- Rekao mi je - ja ću biti najbolji na svetu. Mislim da je to rekao sa 13 godina. Rekao je sa toliko ubeđenja. Došao sam kući i rekao ima jedan klinac koji je tako rekao da će biti najbolji na svetu, da je to delovalo stvarno - kazao je Nestrović.

- Postoji grupa ljudi, među kojima sam i ja, koja sebe zove "Teslijanci". I Đoković i ja smo opsednuti Teslom. Nadam se da ćemo nešto napraviti kada ovo sve prođe. O Tesli će se tek pričati. On je bio 150 godina ispred sadašnjeg vremena. Slao je predmete u budućnost. Žao mi je što ne znam dovoljno fiziku. Postoje ljudi ovde koji navijaju za Federera. Neka idu u Švajcarsku. Ne razumem ljude koji ne vole Đokovića. To je 10-15 odsto partibrejkersa - rekao je Nestorović.

Foto: Tanjug AP/Kamran Jebreili

PASOŠI, DRUGI TALAS I NIKOTIN

- Postoji priča o pasošima, ali videćemo. Epidemije su prolazna stvar, 99 odsto virusa neće biti preko leta. Za jesen nisam siguran, ali grip se npr. nikad ne vrati. Mislim da sigurno neće biti drugog talasa, rizikujem da pogrešim. Virus ima neke neobične osobine, kada je u pitanju klinična slika i virusnost, lako se širi. Opasan je za jedan poseban tip ljudi.Za virus je loše što je visoko infektivan, brzo se ugasi. Postoji mala šansa da se virus vrati, ali to nikada neće biti kao prvi put, više neće biti pandemijski. Neće ugroziti zdravstveni sistem. Mi smo sada preplivali, svašta naučili. Korona virusi prave kijavicu, ovo je prvi put da proizvode nešto drugo - rekao je pulmolog.

Dr Nestorović je pak rekao da je u Kini pušenje bilo okidač, dok neki tvrde da on pomaže.

"U Kini je glavni faktor bio pušenje, u Evropi umereni pušači su ređe obolevali od korone. Filter naročito oštećuje pluća. Bizarno je da se pokazalo da duvan štiti od korone."

#Donacija

#Novak Đoković

<
'