AKTUELNO

Vest da je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) zamrzla listu sve dok traje prekid sezone zbog pandemije koronavirusa nije svima legla.

Ovakva odluka najviše ide u korist Rodžera Federera, koji i dalje ima prednost od 29 nedelja na prvom mestu u odnosu na Novaka Đokovića. Srpski as se posle Australijan opena vratio na prvo mesto, a pre prekida takmičenja ušao je u 281. nedelju kao vodeći teniser. S obzirom u kakvoj je formi Novak bio očekivalo se da već u aprilu pretekne Pita Samprasa na drugom mestu večite liste (286 nedelja), a da do kraja godine skine i Federera (310 nedelja).

Međutim, ova odluka je definitivno osujetila taj plan Đokovića, pa će, u najboljem slučaju, Srbin to moći da uradi sledeće godine.

Međutim, nije samo Federer profitirao od ove odluke. Veliku korist ima i Rafael Nadal. Da ATP nije zamrzao rang listu, Španac bi do Vimbldona sa 9.850 poena pao na svega 4.870. U periodu do Vimbldona Nadal bi branio 500 bodova više od Đokovića, koji bi tako imao priliku da popravi sadašnju razliku na ATP listi i tako učvrsti prvo mesto.

"Đoković sa svojom formom u 2020. godini verovatno bi osvojio oba Mastersa u Sjedinjenim Američkim Državama i odigrao bi mnogo bolje na sezoni na šljaci. Po mom mišljenju Novaku najviše škodi ova nesrećna situacija", napisao je poznati teniski novinar Žoze Morgado.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Rodžer Federer

'