AKTUELNO

Vedran Martić je, posle debija na klupi hrvatske teniske reprezentacije, s kojom je izborio plasman na završni turnir u Madridu, rešio da govori i o Novaku Đokoviću.

On se najboljeg tenisera dotakao kada je govorio kako su se vremena promenila u smislu analize narednih rivala i priprema za mečeve:

– Nikad nije dovoljan jedan meč da biste stekli potpunu sliku o suparniku. Zato ja gledam i izvlačim gde ovaj dobro servira, kada više greši, kakve mu lopte prave problem i slično. Na sreću, danas postoji "Tennis TV", na kom možete da gledate mnogo mečeva unazad. Dok sam radio s Goranom Ivaniševićem, imali smo beleške o svakom rivalu, a danas postoji televizija - rekao je 53-godišnji Martić za "Večernji list".

Tada je upitan i sledeće: "U košarci postoji program (Sinergy) koji trenerima pruža nebrojene mogućnosti analize suparnika. Postoji li takvo nešto u tenisu?". Odgovorio hrvatskog selektora je na ovako:

– U poslednje vreme pojavljuju se ljudi koji se samo time bave i jako skupo naplaćuju takve usluge. Đoković ima servis koji mu uoči svakog sledećeg meča dostavlja analizu sledećeg rivala. I neki drugi vrhunski igrači počeli su koristiti servise koji dostavljaju takve uvide - otkrio je Vedran Martić.

Podsetimo, Nole je trebalo ove i sledeće sedmice da se bori za novi bodove sa mastersa, ali je zbog straha od širenja korona virusa otkazan turnir u Indijan Velsu.

Takva odluka organizatora više će prijati Noletu nego Rafaelu Nadalu koji je i na najnovijoj, danas objavljenoj ATP listi, i dalje prvi pratilac Đokovića.

#Novak Đoković

#Vedran Martić

'