AKTUELNO

Beograd će prvi put nakon 1978. godine biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin je najavio da će takmičenje biti održano u septembru 2021. godine i istakao da je to velika stvar i za naš sport i za državu.

- To je velika, ogromna stvar za naš sport, našu državu. Svetska bokserska elita će doći u Beograd, to je prilika i da se naši bokseri dokažu i pokažu Srbiju u najboljem mogućem svetlu, da Srbija dobije nacionalni bokserski trening centar, kao i da se naši klubovi u potpunosti razviju  naveo je Borovčanin.

On je ukazao da je odluka o tome da se takmičenje održi u Beogradu jednoglasno doneta na Kongresu svetske bokserske asocijacije. 

Borovčanin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao ideju da se Beograd kandiduje za neko boksersko tamičenje, te da je upravo on predložio da to bude Svetsko prvenstvo.

- Srbija je danas normalna i stabilna zemlja, možemo da pozovemo goste i da uđemo u razmatranje za takve događaje. Imamo dobru sportsku infrastrukturu, a i sama pozicija naše zemlje se dobra, tako da smo lako eliminisali Indiju, Panamu i druge zemlje koje su se kandidovale za organizaciju ovog takmičenja – rekao je Borovčanin.

On se nada sa će Srbija imati i osvajače evropskih i svetskih medalja.

- Naši bokseri su u punom trenažnom procesu, imaju sve uslove neophodne za napredak i postizanje vrhunskih rezultata – naveo je Borovčanin.

Foto: TV Pink Printscreen

Dražen Ostojić, urednik sportske rubrike u Srpskom telegrafu kaže da je veliki ponos da Beograd organizuje takvo takmičenje.

- Verujem da će naši bokseri to ozbiljno shvatiti i da ćebiti i medalja – naveo je Ostojić.

#boks

'