AKTUELNO

Bili smo slepi, jer je Novak najveći teniser ikada viđen i nikada to nije bilo očiglednije, piše Tajsin Oto.

Novinar australijskog portala “Nju” Tajsin Oto smatra da je Novak Đoković već sada ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala. On u tekstu pod naslovom "Izvini Novače, svi smo mi budale" priznaje da je jasno da teniski svet više voli Švajcarca i Španca, ali i da se ogrešio što Srbina nije bar svrstao na njihov nivo.

- Bili smo slepi, jer je Novak najveći teniser ikada viđen i nikada to nije bilo očiglednije... Novak je šest godina mlađi od Federera i 15 meseci od Nadala i putanja ga neosporno stavlja iznad dva velika rivala tako da se njegov uspon do GOAT čini neizbežnim - ističe se u tekstu.

Autor primećuje da ništa više od tih navoda ne ljuti ljubitelje tenisa i da nanosi nepravdu reketu broj jedan.

- Nikad nije bilo jasnije da se teniski svet ogrešio o Đokovića. I dalje je svima teško to da priznaju. Nikada nije bilo popularno mišljenje, ali Novakov teniski status GOAT je neosporan. Samo što to još nije otkriveno - naglašava autor uz konstataciju da će navijači vremenom morati da se suoče sa istinom da ga nisu na pravi način tretirali.

Oto smatra da Novak nije smeo da bude izviždan na "svom terenu" - "Rod Lejver areni" na kojoj je osvojio osam titula. To se, tvrdi, ne bi dogodilo Nadalu ili Federeru.

- Đoković je najmanje poštovani šampion od svih sportista u modernoj eri. Mogu drugi da se ne slažu, ali kada se Novak oprosti od igranja teniski navijači će shvatiti da su pogrešili...

- Čak i da se ne broje trofeji, ostaže da Đoković u međusobnim duelima ima bolji skor. Kako mogu Nadal i Federer da budu najbolji u istoriji ako nisu čak ni u svojoj eri? Džoker je zapravo sve vreme bio kralj - zaključuje novinar portala Nju.

#Novak Đoković

#Tenis

'