AKTUELNO

Američki CNN je u teksu o pobedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na Australijen openu ocenio da je Đoković, iako uznemiren i bolestan, uspeo da osvoji turnir osmi put i tako kolege iz "velike trojke" dobije na jedan način.

- Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Đoković je postao prvi čovek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade tako što je pobedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta - piše CNN.

Kako se navodi, Đoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

- U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Pre nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug AP/Andy Wong

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Đokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis.

Đoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je seo rekao mu da je sada postao poznat.

Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je sprečio eskalaciju situacije.

Foto: Tanjug AP/Dita Alangkara

Američki medij navodi i da Đoković nije izgubio utakmicu od početka godine i podseća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Đoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

- Uvek je i želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže, a želja mu se ispunila - piše CNN.

#Novak Đoković

'