AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković počeće odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije protiv nemačkog igrača Jana Lenarda Štrufa, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Drugi teniser sveta pokušaće da osvoji rekordnu osmu titulu na Australijan openu, a turnir počinje protiv 37. igrača na ATP listi.

U Đokovićevom delu žreba je Švajcarac Rodžer Federer, koji u prvom kolu igra protiv Amerikanca Stiva Džonsona. Đoković i Federer mogu da igraju u polufinalu.

Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, a u drugom kolu mogao bi da igra protiv Federera.

Dušan Lajović počinje turnir duelom sa Britancem Kajlom Edmundom, a Laslo Đere protiv Japanca Jošihita Nišioke. Lajović i Đere su u istom delu žreba kao i Đoković. Miomir Kecmanović igra protiv Italijana Andreasa Sepija.

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal počinje turnir protiv bolivijskog igrača Uga Delijena. U osmini finala Nadal bi mogao da igra protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa.

Ruski teniser Danil Medvedev igraće protiv Amerikanca Fransisa Tijafoa, a u prvom kolu je i duel španskih igrača Felisijana Lopesa i Roberta Bautiste Aguta. Hrvatski teniser Borna Ćorić igraće protiv Amerikanca Sema Kverija.

Švajcarac Sten Vavrinka igra protiv bosanskog tenisera Damira Džumhura, a nemački igrač Aleksandar Zverev protiv Italijana Marka Čekinata.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.

#Australian open

#Novak Đoković

'