AKTUELNO

Srbija je završila rezultatski takmičenje na EP u rukometu (ostao još meč protiv Hrvatske bez nekog značaja). Razočarali su “orlovi” po ko zna koji put na velikim takmičenjima, ali poslednjih dana se mnogo više priča o zelenim dresovima Crne Gore i zastavi koju su nosili u autobusu na proslavi nego li rezulatatima.

A još kada je u centru pažnje bivši reprezentativac Srbije onda je stvar još gora. Naime, zelenim barjakom u autobusu Crne Gore je mahao Vuk Lazović, sin proslavljenog glumca Danila Lazovića.

Lazović, koji nosi broj osam, bio je član mlade selekcije Srbije, ali kasnije se opredelio da igra za Crnu Goru pošto iz Srbije nije dobio poziv.

Njegov otac, glumačka legenda uvek je ponosno isticao da je Srbin, citirao je uvek Njegošev "Gorski venac" i javno se gnušao crnogorske nacije.

Naime, zelena boja predstavlja sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

#Danilo Lazović

#Hrvatska

#orlovi

#sin

'