AKTUELNO

Viktor Gavrilović prvi put je sa četiri godine seo na motor, a od svoje trinaeste godine se profesionalno bavi ovim ekstremnim sportom.

Za samo nekoliko godina koliko se profesionalno bavi Hard endurom Viktor je osvojio više međunarodnih nagrada i ostao zapažen kao izuzetan sportista.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

Viktor je u samom vrhu na Srpskom šampionatu u ovom ekstremnom sportu, i on je Vicešampion srbije u Hard enduru za 2019. godinu.

On se može pohvaliti titualama Vicešampiona Istočne Evrope za 2018. godinu, prvim mestom na prologu u Raškoj, drugim mestom na trci u Raškoj, prvim mestom na Divčibarima na trci u B klasi, prvim mesto u klasi mladih, trećim mestom na prologu u Loznici, ali i mnoštvom drugih osvojenih nagrada i priznanja.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

- Da se bavim ovim sportom privuklo me je to što si sam na motoru, sam kontrolišeš sebe i situaciju u kojoj se nalaziš. Najviše mi prija zato što sam stalno u prirodi u kojoj volim da provodim vreme - rekao je Viktor i dodao da veoma voli vožnju.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

- Takmičara je pre bilo više, ali i danas ne manjka konkurencije - kaže Viktor, koji je danas najmlađi sportista u ovom ekstremnom sportu.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

- Baveći se ovim sportom izgubio sam strah koji mnogi imaju kada je u pitanju vožnja, pogotovo po nepristupačnim terenima. Na taj način sam dokazao sebi koliko toga mogu da postignem i uradim - objašnjava ovajn neustrašivi mladić.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

Prema Viktorovim rečima ''u ovom sportu si non stop pod nekom dozom adrenalina'' i uvek ima utisak da se motorom može popeti gde god da pogleda.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

Najteži offroad format trke motora - Hard Enduro

Definisana ekstremnim terenima koje vozači trebaju da savladaju, Hard Enduro serija takmičenja okuplja najbolje od najboljih koji se takmiče jedni protiv drugih, protiv sebe i protiv prirode u šest različitih trka. U nekim od tih trka većina vozača nikada ne pređe finiš liniju, u ovom sportu ni gledaoci nisu pasivni, već često priskaču u pomoć vozačima.

Foto: Instagram.com/_viktor77_

#Hard enduro

#Sport

#Viktor Gavrilović

#ekstremno

'