AKTUELNO

Takmičenje počinje u ponedeljak, a naša selekcija smeštena je u grupu A sa Francuskom i Japanom. Srpski teniseri od četvrtka uveče nalaze se u Madridu, a u punom sastavu biće kada se timu pridruži Novak Đoković.

Za učesnike Dejvis kup turnira večeras je organizovana svečana večera, kojoj je, između ostalih, prisustvovala i srpska reprezentacija.

Prvi na ATP listi Rafael Nadal, koji je prestigao našeg Novaka Đokovića, dao je izjavu za medije, govoreći koliko je zadovoljan svojim uspehom. 

- Srećan sam pre svega što sam ovde, na ovom novom turniru, novog formata, i što,mogu da provedem vreme sa kolegama i saigračima. Osećanja su mi pomešana i daću,sve od sebe da pomognem svojoj ekipi – rekao je Nadal brojnim novinarima. Na,pitanje da li je u kontaktu sa Pikeom koji je jedan od organizatora turnira,,odgovara da nije.

- U kontaktu sam samo sa svojom ekipom, jer su organizatori tu da rade svoj posao, a ja sam tu da igram tenis – kaže svetski broj jedan. Dodaje da je podloga na Dejvis kupu komplikovana, ali da će se dobro propremiti. Na pitanje kako mu se dopada novi format organizacije turnira, Nadal kaže:

- Nisam još igrao u ovakvim uslovima, a prethodni turnir imao je i dobre i jednu lošu stranu. Svakako da je promena bila potrebna i, eto, desila se, dobrodošla je i nadam se da će rezultirati uspehom. 

Podsetimo, takmičenje počinje u ponedeljak, a naša selekcija smeštena je u grupu A sa Francuskom i Japanom. 

Selekcija Srbije od četvrtka uveče nalazi se u Madridu, a u punom sastavu biće kada se timu pridruži naš najbolji teniser Novak Đoković. 

Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika „salatare" učestvuje 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte") i bore se za mesto novog vlasnika Dejvis kup trofeja.

Današnji trening naših teniskih reprezentativaca posetili su direktor finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa Albert Kosta i predsednik Kosmos grupe i fudbaler Barselone Žerar Pike. Uz njih naše tenisere posetili su i reprezentativci Hrvatske Nikola Mektić i Mate Pavić.

Teniska reprezentacija Srbije počela je pripreme za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa u čuvenoj madridskoj hali "Kaha mahika".

#Dejvis kup

'