AKTUELNO

Nekadašnji kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Željko Tanasković kaže da Srbija ima sjajne generacije odbojkaša i odbojkašica, jer su oba tima uzela zlatne medalje na Evropskim prvenstvima.

- To je jedan veliki rezultat. Ono što je jako bitno napomenuti to je da je muška reprezentacija možda imala jednu težu situaciju iz razloga što sportska javnost nije baš toliko verovala da može doći do ovakvog rezultata. Međutim, oni su pokazali da su vrhunski, posebni i stvarno sve čestitke – rekao je Tanasković u Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, sportisti su vaspitavani tako da uvek daju svoj maksimum i da se ne razmišlja unapred šta će se desiti već da se odigra što bolje.

Foto: TvPink Printscreen

- Mislim da to krasi ovu generaciju, to je ta hrabrost, ta mentalna i psihološka snaga u odlučujućim momentima. Mi smo pokazali sigurnost i ono što je po meni jako važno, a to je kolektivni duh, jer odbojka je kolektivni sport i jako je bitno da se individualni kvalitet usaglasi sa kolektivom – naveo je Tanasković.

Prema njegovim rečima, većina sportista sa ovih prostora nosi fenomen da ne može da se objasni kako jedna mala Srbija pravi takve rezultate.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nekadašnji odbojkaš Edin Škorić kaže da je odbojka u vrhu poslednjih 15 godina i da su naši odbojkaši dokazali sebi i drugima i da se ovakav rezultat postiže samo ako veruješ u svoj kvalitet.

- Mi smo školovani od prvih odbojkaških koraka pa kroz celu karijeru da živimo tu odbojku. Naučeni smo da poštujemo protivnika, igramo fer i pošteno, a onda je rezultat neminovan – kazao je Škorić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, jedan od razloga što imamo tako dobre rezultate u odbojci je i rad sa mlađim kategorijama.

- Ozbiljan pristup radu sa decom. Treneri procenjuju ko je talentovan i ko ima budućnost u tome – ocenio je Škorić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Odbojka

'