AKTUELNO

Večeras je proslavljen fantastičan uspeh naših momaka na Evropskom prvenstvu!

Tačno tri nedelje nakon dočeka zlatnih odbojkašica iz Ankare, Srbija je večeras dočekala zlatne odbojkaše iz Pariza. Doček je počeo nešto pre 20 sati ispred Skupštine grada, a nekoliko hiljada građana nestrpljivo je čekalo da se na šampionskom balkonu pojave naši zlatni momci!

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Predstavljanje svakog reprezentativca pojedinačno izazvalo je ogromno oduševljenje građana koji su svakog ispratili gromoglasnim aplauzom, a onda su se, sa šampionskim peharom u rukama, najbolji odbojkaši Evrope poklonili okupljenima.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Potom se obratio Aleksandar Atanasijević koji se zahvalio svojim saigračima, ali i celoj Srbiji, za neizmernu podršku tokom takmičenja.

- Bilo je teško, ali znali smo šta nam je cilj i borili smo se za njega - rekao je on.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

MVP, Uroš Kovačević, zahvalio je na podršci i istakao da je ovo za njega bilo nezaboravno iskustvo.

- Hvala, Srbijo - rekao je Kovačević.

Foto: Pink.rs/N.Vujičić

Slobodan Boba Kovač, selektor, poručio je da će se u budućnosti truditi da budu još bolji i poručio da će se opet popeti na balkon, a kapiten Nemanja Petrić da je ostvaren san koji je sanjan od kada je prvi put uzeo loptu u ruke.

- Ovo je naš poklon vama! - rekao je Petrić.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Foto: Pink.rs/N.Vujičić

Okupljene je sa balkona zabavljao pevač Nikola Rokvić, pa je i otpevao pesmu koju su mu "naručili" šampioni - "Samo ovu noć", a potom i "Tamo daleko". Ceo Beograd potom je zapevao "Pukni zoro", a onda se mikrofona latio i Atanasijević i zapevao "Med i slatko grožđe".

Foto: Pink.rs/N.Vujičić

Atmosfera je zaista bila neverovatna, ushićenje i ponos su mogli da se namirišu, a svakome od nekoliko hiljada građana bilo je puno srce zbog uspeha naše reprezentacije koja je osvojila Evropu.

Pre izlaska na balkon, odbojkaše je primio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ali i ostali čelnici grada.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Podsetimo, zlatni odbojkaši stigli su u Beograd danas, nakon čega im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio doček. Ovom prilikom momci su se zahvalili predsedniku na podršci.

- Imati priliku da nekoga usrećite i učinite ponosnim je jaka emocija i hvala na podršci koju ste nam ukazali – rekao je Petrić Vučiću.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Govoreći za Pink o takmičenju koje su završili kao šampioni, rekli su da nije bilo nimalo lako, ali da su znali da je trud neophodan za uspeh.

- Pratili smo instrukcije trenera koji je verovao u nas. Znali smo da ukoliko nastavimo da radimo, možemo da se nadamo polufinalu, a onda i pobedi. Živeli smo za to, najbolje se videlo i po rezervnim igračima. Svi imamo podjednake zaluge – kazao je za Pink odbojkaš Aleksandar Atanasijević.

Odbojkaš Marko Podraščanin kazao za Pink da u početku retko ko je verovao u njihov uspeh.

- Mi smo u uspeh verovali od samog početka. Glavni cilj nam je bio ulazak u polufinale, a posle toga šta nam Bog da. Jako dobro smo se spremili. Protiv Ukrajine smo pokazali veliku želju za pobedom, što se i videlo, a nakon toga smo iznenadili i Francuze kako smo igrali – rekao je on.

Podsećamo da je ovo zlatno odličje usledilo nakon osam godina, a uz zlato devojka, jučerašnjom pobedom je definitivno potvrđeno da je Srbija velesila u odbojci!

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Evropsko prvenstvo su naši odbojkaši završili bez ijednog poraza, a bili su dominantni i u eliminacionoj fazi.

Ostaje nam samo da im se zahvalimo za veliki uspeh, za to što su ostavili svoje srce na terenu i da ih ohrabrimo za ono što ih tek očekuje - Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Pročitajte još: VUČIĆ SA ZLATNIM SRPSKIM ODBOJKAŠIMA: Cela Evropa zna da smo odbojkaška sila broj jedan! Molim vas da se izborite za Olimpijske igre i da nam donesete dve medalje iz Tokija!

#Odbojka

'