AKTUELNO

U finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj savladana je Slovenija rezultatom 3:1 (25:19, 25:18, 25:16, 19:25).

U svom četvrtom finalu na EP Srbije je došla do treće zlatne medalja, a prethodno je šampion Evrope bila 2001. i 2011. godine.

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Srpski odbojkaši takmičenje na Starom kontinentu završili bez ijednog poraza, a u finalu su opravdali ulogu favorita. Slovenci, koji su bili najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja, poveli su posle prvog seta u kojem su odbojkaši Srbije bili van ritma, a u nastavku su izabranici Slobodana Kovača popravili servis i igru u bloku, što je bilo dovoljno da ubedljivo dobiju drugi deo igre.

U trećem setu Srbija je nastavila sa furioznom igrom, a Uroš Kovačević bio je nezustavljiv za Slovence. Četvrti set doneo neizvesnu borbu, ali su odbojkaši Srbije pokazali zašto su bili favoriti u ovom meču. Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, Uroš Kovačević zabeležio je 20 poena, a Srećko Lisinac meč je završio sa 11 poena.

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

TOK MEČA

4.SET

23:19 - Na sekund je Srbija već bila prvak Evrope, ali je usledio čelendž nakon kojeg je ustanovljeno pecanje. Ređale su se zatim greške, poslednju u nizu napravio je Atanasijević "lansirajući" loptu van terena.

10:7 - Poen koji je praktično osvojila klupa Srbije! Gasparini je nagazio liniju tokom poena i on je pripao Srbiji posle čelendža.

9:7 - Lisinac!!! Sjajni servisi Srbije.

5:4 - Blok Kovačevića! 1na1 na servis Jovovića! 4:4 - Maestralni Uroš Kovačević u napadu koristi kontru! Njegovih 14 poena do sada.

3. SET

24:16 - Kontra Srbije i set lopta!

18:11 - Greše Slovenci! Potpuno su izgubljeni u ovim trenucima! Sjajna igra Srbije, blok je neprelazan! Jovović sjajnim taktičkim servisima ubija prijem rivala.

11:6 - PEEETRIIIIĆ!!! Pa, ovo je svemirska odbojka! Kako su samo igrali u polju naši igrači, a onda poentirali! Lisinac sjajno servira.

7:5 - Atanasijević je nadmudrio trojni blok Slovenaca!

1:0 - Podraščanin otvara set "pajpom".

2. SET

25:16 - Devet set lopti imala je Srbija. Nije iskoristila prvu zbog loše komunikacije u polju, ali jeste već drugu nakon sjajnog smeča Atanasijevića.

23:15 - Sjajan set Lisinca, odlično je reagovao i prikucao prvi tempo u polje rivala. Lisinac je potom izvanredno digao, a Atanasijević poslao paralelu.

16:10 - Konstantno imamo šest poena prednosti u ovim momentima. Nema sumnje da nam to odgovara

12:5 - Atanasijević blokira, pa Kovačević as servis i novi blok Aleksandra Atanasijevića!

6:3 - Kakav potez Lisinca! Bio je jedan na jedan sa Alenom Pajenkom, raširio ruke i levom odbranio smeč Slovenca.

4:2 - Uroš Kovačević pravi blok koji bi mogao da donese prevagu. Konačno je i Gasparini pogrešio i poslao loptu u aut. Srbija ima dva poena prednosti.

1. SET

17:20 - Konačno servis poen! Atanasijević je poremetio prijem Slovenije. Srbija nije uspela snažnim servisima da dođe do lakih poena do sada.

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

13:15 - Sjajni "pajp" Petrića, uzvraća Srbija. Petrić sa velikom energijom igra.

8:7 - Atanasijević prolazi u situaciji jedan na jedan, pa Uroš Kovačević greši iz servisa.

7:6 - Četvrti u nizu! Uroš Kovačević iz izrazito teške situacije pogađa. Nije isto uspeo i u narednom napadu pošto ga je čekao trojni blok.

1:0 - Servis greškom Slovenaca počelo je finale. Neka se tako i završi.

#Odbojka

'