AKTUELNO

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da se u ekipi oseća pozitivna energija posle plasmana u finale Evropskog prvenstva. Ipak, poziva na oprez i ističe da je “najvažniji korak” pred ekipom Srbije.

- Pozitivan sam, energija je pozitivna u ekipi. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija koje su proživljene sinoć. Sada nas čeka taj najvažniji korak - rekao je Kovač.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su u Parizu sa 3:2 u setovima pobedila Francusku. Ekipu Slobodana Kovača danas od 17.30 očekuje finalni meč protiv Slovenije.

- Trudićemo se... Pripremamo se što je bolje moguće. Statističar Milan Simojlović, koji u Rusiji nije bio sa nama zbog obaveza je pre meča sa Francuskom poslao kompletnu statisku Slovenije... To je pokazatelj da je i pre meča verovao u nas. Sada je na nama da snimimo protivnika kako bi trebalo i da napravimo dobru taktiku za taj meč da bismo mogli da ostvarimo željeni rezultat - rekao je Kovač uz osmeh.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević priznao je da je za njim neprospavana noć, pre svega zbog adrenalina, kao i da u meču protiv Slovenije svako od igrača treba da pruži svoj maksimum.

- Koliko god smo mi želeli tu pobedu nad Francuskom, kada se to stvarno desilo kao da je bilo malo nerealno. Posle meča smo mi igrači sedeli i pričali. Neki su mogli da spavaju odmah, ali ja nisam. Slovenija je kvalitetna ekipa, a mi moramo da uđemu u meč kao protiv Francuske. Oni zaslužuju respekt, jer su pobedili šampione Svetske lige i šampione sveta. Nadamo se najboljem - rekao je Kovačević.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kazao je da je najbitnije da ekipa ne upadne u euforiju usled plasmana u finale.

- Kvalitetna smo ekipa, ali i oni su. Imamo dobrog rivala, ali imamo šanse, ravnopravni smo. Bitno je da budemo koncentrisani na našu igru - rekao je Atanasijević.

#Odbojka

'