AKTUELNO

Povodom aktuelne priče oglasio se i VK Crvena zvezda.

Treneri vaterpolo kluba „Partizan” ukazuju na tešku situaciju u klubu zbog nedostatka osnovnih uslova za rad, nastalu kao posledica svega onoga što se oko kluba dešava poslednjih godina, a na kraju je rezultiralo, nažalost, i temperaturom vode u kojoj ne može da se sprovodi trening. Treneri, društveno odgovorni ljudi, smatraju da je rad sa preko 300 mladih vaterpolista pre svega društveno korisna i vaspitno-pedagoška, a tek onda trenažno selektivna aktivnost.

Dugogodišnji vrhunski rad trenera VK Partizan iznedrio je veliki broj sjajnih, uspešnih, samopouzdanih ličnosti i plejadu vrhunskih sportista, olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona.

Vaterpolo klub Crvena zvezda reagovao je na apel Partizana za pomoć kako bi se rešilo loše finansijsko stanje crno-belih, istakavši da njihov večiti rival ima povlašćen status, pre svega jer ima sopstveni bazen, za razliku od Zvezde i ostalih.

Oni su podsetili da Partizan na raspolaganju ima po dva zatvorena i otvorena bazena, plus prostorije koje daju pod zakup, gde su ostalim klubovima naplaćivali korišćenje, kao i da je Zvezda bila zakupac, ali da nije mogla da plaća termine, pa je puštenom menicom ugašena zbog toga 2007. godine, a potom se oporavila.

Podsetimo, treneri VK Partizan apeluju da se učine dodatni napori kako bi se stvorili uslovi da klub nesmetano radi, da se sačuva brend koji su generacije stvarale, i da se omogući da klub nastavi svoju tradiciju i značajnu društvenu misiju, kako bi i ubuduće u omladinskoj školi VK Partizan stasavali vrhunski ljudi i igrači.

N. Petričević

#Bazen

#Partizan

#VK Crvena zvezda

'