AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj, a to su učinili i članovi Vlade Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medale na Evropskom prvenstvu.

- Čestitam vam na veličanstvenoj i odvažnoj igri u finalu i tokom čitavog prvenstva, kao i na predanosti i srčanosti koja vas je dovela do još jedne zlatne medalje i odbrane titule evropskih šampionki", poručila je Gojković u čestitki. Kako je saopštila Skupština Srbije, Gojković je rekla da su osvajanjem još jedne titule odbojkašice nastavile sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojima ispisuju zlatne stranice u istoriji srpske ženske odbojke. "Uverena sam da ćete još dugo biti na evropskom i svetskom vrhu. Hvala vam što ste obradovali čitavu zemlju. Srbija je ponosna na vas - kaže Gojković.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je danas odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj i poručila im da su još jednom dokazale da im je mesto u samom vrhu, među zvezdama.

- Drage naše devojke, učinile ste Srbiju ponosnom i donele ste radost naciji, hvala vam na tome! Od srca vam čestitam osvajanje još jednog najsjajnijeg odličja! Popeti se na vrh je uspeh, istrajavati na vrhu, među zvezdama, herojski JE podvig! Vi ste upravo to - srpske heroine i najlepši uzori devojčicama i mladim ženama - istakla je Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ali Una

Kako je saopštio njen kabinet, potpredsednica Vlade je dodala da zemlja s nestrpljenjem očekuje naredno Evropsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji, jer će to biti prilika ne samo da još jednom pokažemo da smo odlični domaćini, već i da uživamo u igrama naših reprezentativki.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je danas ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji na odbranjenoj tituli šampiona Evrope.

- Zlatna medalja za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Turskoj je kontinuitet apsolutne dominacije naših odbojkašica! Njihov šampionski karakter, timski duh i predani rad su primer, motiv i inspiracija za sve nas! Siguran sam da je ovo još jedan veliki podstrek za sve u našem timu koji će nas predstavljati na Olimpijadi u Tokiju, ali i za sve naše sportiste koji se bore za plasman koji ćem im omogućiti učešće na Olimpijadi. Čestitam od srca našim šampionkama, njihovom stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije na osvajanju evropskog trona. Hvala vam što Srbiju činite najponosnijom - navodi se u čestitki Udovičića.

#Evropsko prvenstvo

#Odbojka

'