AKTUELNO

Pokret za žensku košarku „Marina Maljković“ ulazi u jubilarnu petu sezonu organizovanja besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Na svečanoj ceremoniji održanoj danas u DKC "Majdan", male košarkašice pozdravile su predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Irena Vujović je zahvalila Marini Maljković što svojim radom doprinosi razvoju ženskog sporta u Srbiji i podstiče devojčice da treniraju košarku.

-Kroz besplatnu školu košarke Pokreta "Marina Maljković" u protekle tri godine prošlo je preko 300 devojčica samo sa teritorije opštine Savski venac, dok je taj broj na nivou grada Beograda znatno veći. Ovaj program doprinosi da baza ženske košarke bude još veća i zato ćemo kao opština nastaviti da ga podržavamo i u narednom periodu - poručila je Vujovićeva i pozvala roditelje sa Savskog venca da svoju decu prijave na besplatnu školu košarke.

Marina Maljković je govorila o ambicijama i željama koje Pokret želi da dostigne u narednoj školskoj godini.

Foto: Gradska Opština Savski Venac

-Sigurna sam da će bronzana medalja koju je naša reprezentacija osvojila na Evropskom šampionatu u Beogradu aktivirati još veći broj devojčica da se bavi košarkom. Mi ćemo im dati mogućnost da to čine besplatno i da na taj način steknu osnovno znanje, koje će im značiti u daljem razvoju. I ove godine želimo da radimo na masovnosti, da otvorimo što veći broj lokacija kako u Beogradu, tako i širom Srbije, ali isto tako i da onim najtalentovanijim dajemo mogućnost da se kroz treninge u Pokretu razvijaju u pravom smeru - istakla je Marina Maljković.

Ona je ovom prilikom na manifestaciju dovela ekipu Šangaj Baošan koju trenira već drugu sezonu i koju je dovela u Srbiju na pripreme. Igračice kineske ekipe su imale priliku da se takmiče sa malim košarkašicama u pogađanju slobodnih bacanja.

-Drago mi je da smo danas ovde u DKC Majdan i zahvalna sam opštini Savski venac na podršci. Sigurna sam da ćemo i u novoj sezoni imati mnogo devojčica na ovoj lokaciji, kao što je to bio slučaj i u prethodne tri sezone - rekla je selektorka srpskih košarkašica.

Besplatne škole košarke počinju sa radom u subotu, 14. septembra, a spisak lokacija i termina objavljen je na zvaničnom sajtu Pokreta za žensku košarku Marina Maljković - www.pokretmm.rs.

#Marina Maljković

#Odbojka

'