AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala US Opena.

Đoković je posle nešto više od dva sata igre savladao domaćeg tenisera Denisa Kudlu sa 3:0, po setovima 6:3,6:4, 6:2.

Srpski as je tako zakazao susret sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom. Bilo je uoči ovog meča zabrinutosti kako će Novak igrati s obzirom na bol u levom ramenu, sa čim je imao problem u prošlom kolu, ali se to u ovom meču nije desilo.

Đoković je veoma lako završio posao sa Amerikancem, delovao je sigurno na terenu što svakako raduje uoči finiša poslednjeg Grend slema u sezoni.

Prvi reket sveta je već u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis Kudli i poveo sa 3:1. Služio je Novaka bekhend, servis je odlično funkcionisao i Đoković je ubrzo završio prvi set. Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Đoković je delovao veoma moćno. Napravio je brejk u petom gemu za 3:2, a onda u desetom gemu odservirao za 2:0. Svima na stadionu "Artur Eš" je bilo jasno da Amerikanac nema šansi. Đoković je bio neumoljiv, pa je već na startu trećeg seta stekao brejk prednosti. Poveo je sa 2:0, a onda u sedmom gemu još jednom napravio brejl i potom odservirao za plasman među 16 najboljih na ovom turniru.

Đoković je u dosadašnjem delu turnira, bez izgubljenog seta, eliminisao Španca Karbaljesa Baenu i Argentinca Londera, dok je Kudla sprečio srpski derbi savladavši i Tipsarevića (3:1) i Lajovića (3:1). Noletove navijače je zabrinulo to što je u duelu sa Londerom imao problema sa ramenom, pa sa nestrpljenjem iščekuju da vide u kakvom će stanju biti najbolji teniser sveta u okršaju sa Kudlom.

Novak i Denis su se sastajali jednom, i to nedavno na Vimbldonu, a naš teniser nije imao problema - 6:3, 6:2, 6:2. Kudla ima 27 godina i zauzima 111. mesto na ATP listi. Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča Vavrinka - Lorenci.

#Novak Đoković

#Tenis

'