AKTUELNO

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Nekadašnji odbojkaš reprezentacije Španije, Migel Anghel Falaska, preminuo je u 46. godini nakon srčanog udara.

Prema pisanjima medija, noć pre smrti Falaska je bio na svadbi svog pomoćnika, jer je radio kao trener Monce u Italiji, a pošto se nije osećao dobro, vratio se u hotelsku sobu gde je odseo sa svojom ženom. U toj sobi je i doživeo srčani udar od kojeg je preminuo.

Foto: Printscreen YouTube/Volleyball Explained

Falaska je iza sebe ostavio suprugu Ester i dvoje dece. Ostao je upamćen po dugoj igračkoj karijeri, koja ga je dovela u Italiju u kasnim devedesetim godinama. Poznat je kao smirena, kulturna i uvek otvorena osoba.

- Španska odbojka će uvek biti u velikom dugu prema njemu, on je osoba koja je dala sve našem sportu - rekao je Agustin Martin Santos, predsednik odbojkaškog Saveza Španije i dodao:

On je jedan od najvećih simbola u istoriji našeg sporta, apsolutno ključni čovek u osvajanju Evropskog prvenstva i uzor budućih generacija."

Falaska se sa 16 godina preselio u Španiju sa roditeljima sestrom i bratom. Osvojio je Kup kralja (1997. godine) sa Las Palmasom, a onda odlazi u Bolonju. Sa Palma de Majorkom je osvojio tri šampionata, dva Kupa Kralja i dva Superkupa Španije. U Skra Belčatovu je osvojio još tri šampionata i tri Kupa i dva puta igrao na finalnom turniru Svetskog klupskog šampionata. U Rusiji je završio karijeru u Ural Ufi 2013. godine.

Sa Španijom je osvojio titule prvaka Evrope 2007. godine u Rusiji, dok je ranije postao juniorski prvak Evrope (1992. godine), te Univerzijadu (1995. godine) i tri titule Svetske lige (2005, 2007. i 2009). Vlasnik je brojnim individualnih priznanja, kao i zvanje najboljeg servera CEV Kupa 2005. godine, Svetskog prvenstva 2007. godine i Evropske lige 2009. godine.

#Odbojka

#Smrt

'