AKTUELNO

Ministar je pozvao gradjane da dodju na Evropsko prvenstvo u vaterpolu i pokažu svetu da je Srbija sportska nacija.

- Srbija će biti odličan domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Kombank areni, od 10. do 23. januara, poručio je ministar Vanja Udovičić gostujući na RTS-u.

- Za 4. januar predviđeno je puštanje vode u bazen kada ćemo praktično najaviti početak samog Evropskog prvenstva, rekao je ministar i dodao da je jedinstveno za to takmičenje što će se prvi put evropsko prvenstvo odvijati u jednoj hali.

"Srbija je uvek bila fenomenalan domaćin i uvek smo uzimani kao parametar za neka naredna takmičenja," rekao je Udoviči.

Upitan da li je previše da se od reprezentacije očekuje zlato on je rekao da vaterpolisti uvek idu na zlato.

"U prethodnih devet takmičenja osvojili su  zlato i pokazali da su sazreli za velika dostignuća i da na pravi način mogu da uđu u olimpijsku godinu gde je krajnji cilj naravno Olimpijada u Riju. Ovo je idealna prilika da pozovemo građane da posete vaterpoliste i da ih pozdrave i da pošaljemo sliku u svet da je Srbija sportska nacija," rekao je Udovičić.

Pričajući o takmičenjima koja su pred našim sportistima u 2016. godini, ministar je izrazio uverenje da srpski sportisti u Riju, a za sada ih se na to veliko svetsko takmičenje plasiralo 70, mogu da osvoje mnogo više medalja nego do sada.

- Vreme je da izadjemo iz kruga da možemo da osvojimo samo četiri medalje. Verujem da u Riju na Olimpijskim igrama možemo osvojiti mnogo više, rekao je Udovičić.

Autor: A. Otašević

'