AKTUELNO

Polufinalni duel Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima neće biti nastavljen danas, već u subotu.

Meč je zbog kiše prekidan dva puta, pa iako je kiša prestala, na insistiranje tenisera, zbog najava da će padavina ponovo biti tokom večeri, odlučeno je da se ne vraćaju na teren. Trenutno je rezultat u setovima 1:1, a Novak ima brejk zaostatka u trećem - 2:6, 6:3, 1:3.

Đoković i Tim nastaviće polufinale Rolan Garosa u subotu od 12 časova.

Pobednik će se u nedeljnom finalu za trofej boriti sa Rafaelom Nadalom, koji je ranije danas pobedio Rodžera Federera.

Novak Đoković igra polufinale Rolan Garosa protiv Dominika Tima iz Austrije, a mesto u borbi za pehar već je obezbedio Rafael Nadal koji je sa 3:0 u setovima eliminisao Federera.

Austrijanac je dobio prvi, a Novak drugi set, koji je na kratko bio prekinut zbog kiše. Potom je i u trećem setu usledio novi prekid zbog vremenskih uslova!

Đoković je u dosadašnjem toku turnira bio fenomenalan, igrao je maestralno i bez izgubljenog seta je pobedio svaki meč. Tim je podizao formu kako je turnir odmicao, u prva tri kola je gubio setove protiv Pola, Bublika i Kuevasa, ali je bio siuran protiv Monfisa i Kačanova.

Foto: TAnjug/AP Photo/Michel Euler

Ovo je Novaku i Timu 9. međusobni meč, a Đoković do sada vodi sa 6:2. Na Rolan Garosu su igrali dva puta, jednom je pobedio Đoković (2016. godine, kada je i osvojio pehar, takođe u polufinalu), dok je godinu dana kasnije Tim bio bolji u četvrtfinalu.

#Novak Đoković

'