AKTUELNO

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 7:5, 6:2, 6:2 savladao Nemca Aleksandra Zvereva.

Dvojica asova su do sada četiri puta odmerili snage. Poslednja tri puta u 2018. godini, kada je Đoković ostvario dve pobede, a Zverev jednu i to veoma vrednu, u finalu završnog Mastersa u Londonu. Osim toga mladi Nemac je pobedio i u finalu u njihovom prvom duelu 2017. na Mastersu u Rimu.

U prvom setu je naš as imao problema, na momente je delovalo da je veoma umoran, kao da mu "slobodna" sreda nije prijala, a onda je zaigrao kako zna. Najpre se igralo gem za gem i to uz duge, baš duge razmene udaraca.

Tako je bilo do 4:4, a onda je usledio šok za navijače najboljeg na svetu. Zverev je napravio brejk i bio je na samo jedan gem od trijumfa. Servirao je Nemac, delovalo je da je to to, a onda... Razgoropadio se naš as i krenuo da "čisti" linije po terenu, to je dovelo do tri vezana osvojena gema u prvom setu, koji je u tom momentu bio u džepu.

Novak je i te kako znao šta radi na terenu, a neki poeni su bili za teniske udžbenike:

Dizel Novak je viđen i u sledećem setu, gotovo sa pola snage je Novak stigao do 3:0, a onda je spustio gas. Ipak, i to je bilo dovoljno da naš as potpuno psihički razbije rivala, Nemac kao da nikako ne uspeva da se nosi sa ovakvim pritiskom. Dve duple servis greške zaredom su dovele do toga da izgubi set. Dugo to nije viđeno na ovakvoj pozornici, potpuno se "pogubio" bio u tim momentima mladi Nemac.

Foto: Tanjug AP/Michel Euler

Do kraja se igralo poen za poen, gem za gem, ali je prvobitna prednost bila i više nego dovoljna da Novaku sada još samo jedan set garantuje polufinale i duel sa Dominikom Timom.

U trećem setu se najpre igralo gem za gem, dok Novak nije ubacio u brzinu više. Napravio je dva vezana brejka, a u tome je imao i veliku pomoć Zvereva koji je stalno grešio. Kako je lagano samo Novak dobio ove gemove...

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - ZVEREV 7:5, 6:2, 6:2

DRUGI SET:

ĐOKOVIĆ - ZVEREV 7:5, 6:2 - Deluje da je Nemac potpuno psihički pao, ovo kao da nije njegov dan. Jednostavno pored ovakvog Novaka ne može ništa, dve duple greške na servisu zaredom... To dugo nije viđeno na ovako velikoj pozornici u ovoj fazi takmičenja.

PRVI SET:

Prvi set završen je rezultatom 7:5 - Novak je imao dve brejk lopte! Prvu je Zverev spasao servisom, a drugu izlaskom na mrežu. Nemac je duplom servis greškom stavio tačku na set koji dobija Đoković.

#Novak Đoković

#Rolan Garos

'