AKTUELNO

Teže nego što se očekivalo je Novak Đoković prošao u osminu finala turnira u Majamiju. Pobedio je Federika Delbonisa (Argentina) - 7:5, 4:6, 6:1.

Svestan je da je njegova igra bila daleko ispod očekivane.

- Moram da budem iskren, nije bilo dobro. Izgubio sam fokus. Trebalo je mentalno bolje da odigram završnicu prvog i ceo drugi set. Napravio sam neke greške prilikom servisa, mora bolje - priča Đoković.

Pohvalio je protivnika.

- Delbonis je kontrolisao tempo u drugom setu, previše sam se povukao. Nisam imao dubinu i snagu u uudarcima, sve to je on znao da kazni. Nije imao šta da izgubi.

Međutim, stvari su se promenile u trećem setu.

- Ključ su bila prva dva-tri gema tog seta. Borio sam se, pokušao da se pozicioniram što bolje, stekao sam prednost i uspeo da privedem meč kraju.

Naredni rival biće mu Roberto Bautista-Agut, Španac koji je eliminisao Janka Tipsarevića. Biće to njihov 10. duel, Srbin ima sedam pobeda.

- Koncentracija mora da bude na visokom nivou, tokom celog meča. Neophodno je da nivo igre bude visok da bih došao do trijumfa. Roberto je tip igrača koji vas tera da se dobro oznojite za svaki poen, ne pravi greške, dosta trči, čvrst je. Uz to je poboljšao bekhend i servis, uz odličan forhend - zaključio je Đoković.

#Novak Đoković

'