AKTUELNO

Mandarina, limun, grejp i pomorandža mnogima su omiljene voćke. Njihovim plodovima i sokovima podižemo imunitet, a eterična ulja i kozmetičke preparate koristimo za negu lica, kose i tela.

Kreme, losioni i šamponi na bazi citrusa čiste, osvežavaju i učvršćuju kožu, stimulišu obnavljanje njenih ćelija, a kosu čine sjajnijom i svilenkastijom. Uz malo truda i neznatne troškove takve preparate lako možete i sami da napravite.

- Tonik za čišćenje lica: Pomešajte 1 dl slatke pavlake sa kašikom limunovog soka i kašikom meda i dobro umutite. Ovu mešavinu nanesite komadićem vate na lice, vrat i dekolte, ostavite da deluje pet minuta i isperite mlakom vodom.

- Maska protiv bora: Pomešajte tri kašike mladog sira sa žumancetom i čvrsto ulupanim snegom od belanca, dodajte kašiku šećera u prahu, sok od jednog limuna i sve sjedinite. Masu nanesite na lice i vrat, ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom. Ova maska regeneriše kožu i osvežava ten i treba je nanositi na lice svakog trećeg dana.

- Ulje protiv celulita: Pomešajte po sedam kapi eteričnog ulja pomorandže, lavande i borovnice, dodajte 50 ml eteričnog ulja jojobe i posle kupanja ili tuširanja ovom mešavinom masirajte delove tela zahvaćene celulitom.

- Vitaminsko pakovanje za kosu: Pomešajte po kašiku soka od pomorandže, limuna i grejpfruta, dodajte pola banane i kašiku punomasnog mleka i sve dobro umutite mikserom. Kada operete kosu nanesite pripremljenu masu, ostavite da deluje 20 minuta i dobro isperite.

#moda

'