AKTUELNO

Ako vam vaš dragi gubi na privlačnosti, probajte da ga opremite rukavicama, keceljom ili nečim sličnim, jer su naučnici otkrili da žene više privlače muškarci koji aktivno učestvuju u kućnim poslovima, prenosi Bright Side.

Sada je pravo vreme da te podatke iskoristite u njihovu korist. Dobro, i u vašu korist.

Naučnici su analizirali celu naciju kako bi dobili rezultate

Zahvaljujući psiholozima Skotu Koltrejnu i Majklu Adamsu sa univerziteta u Kaliforniji, napokon možemo da objasnimo zašto žene više privlače muškarci koji čiste ili skupljaju prljavi veš. Prema rezultatima njihove analize, žene muškarce koji više spremaju po kući smatraju atraktivnijim i poželjnijim.

Oni nisu jedini naučnici koji su to otkrili

Njihova otkrića podržao je Savet savremenih porodica koji je ukazao na činjenicu da žene takođe rade puno radno vreme. Parovi koji podjednako praktikuju kućne poslove zadovoljniji su svojim brakom.

Psiholog Gotman sproveo je istraživanje čiji su rezultati podržali istraživanje gore spomenutih psihologa. Njegova istraga je pokazala da žene muževljevo učestvovanje u kućnim poslovima vide kao gest ljubavi, što njihove partnere čini privlačnijim.

Zbogom stereotipi

Analiza diskredituje shvatanje da su muškarci manje muževni ako redovno obavljaju kućne poslove, čuvaju decu, naprave večeru ili brišu podove. Stvarnost je potpuno suprotna, pomaganje u kući je poželjno i privlačno, može dodatno da ojača vašu vezu, prenosi Klix.ba.

Muškarci koji učestvuju u kućnim poslovima daju dobar primer svojim sinovima

Očevi svojim učestvovanjem u kućnim poslovima daju dobar primer svojim sinovima. Istraživanje je pokazalo da se deca koja kod kuće s ocem obavljaju kućne poslove, bolje slažu s drugom decom i lakše sklapaju prijateljstva od onih koji to ne rade. Kao dodatni plus, istraživači su naveli da ta deca retko ulaze u sukobe, ne stvaraju probleme na času, ne upadaju u depresiju, niti se povlače iz društvenog života. To je dete s kojim bi se svako družio.

#Ljubav

#Muškarac

'