AKTUELNO

Ona smatra da je "njena čokolada elegantna".

Supermodel iz Južnog Sudana, Njakim Gatveh ima 24 godine i svojim fotografijama uči ljude da se ne plaše mraka i svoje tamne kože.

Ova je jedna od najtamnijih manekenki sveta i sa svojom izuzetno jakom pigmentacijom kože ruši sve predrasude i barijere postavljene od strane "belih" i onih koji robuju klišeima.

Njakim živi u Mineapolisu u Minesoti i kako sama kaže ne stidi se svog "viška melanina" i često ohrabruje ljude tamne boje kože da vole sebe.

- Ja često kažem "moja čokolada je elegantna" misleći na svoju boju kože. Imam boju kože najkvalitetnije čokolade sa visokim procentom kakaa. Ja predstavljam naciju ratnika i nemam nameru da me neko zbog bio čega omalovažava - kaže ova prelepa devojka.

Njena Instagram stranica trenutno ima preko 10.000 pratilaca, a poslovi joj stižu sa raznih strana sveta, što upravo pokazuje da i sama modna idustrija ponekad ide protiv sebe i standarda koja sama postavlja.

Ona ne samo da se bori za prava u modnoj industriji, već se ona bori i za prava "crnih" ljudi širom sveta koji se stide svoje boje kože i često raznim sredstvima pokušavaju da je izbele kako bi se što više uklopili u društvo, prenosi "boredpanda.com".

Njakim ponosno nosi titulu "kraljice tame" i jasno poručuje: "Crno je snažno, crno je lepo, crno je zlatno".

#Manekenka

#moda

'