AKTUELNO

Njihove modne savete obožavamo.

Budimo realni, Parižanke su, u stilskom smislu, mitska bića. Uprkos svoj svojoj magiji, čak ni Pariz ne rađa samo nadrealno ženstvena i stilski ispolirana ženska bića. "Pariški stil" ili pak "francuski chic" samo su izmišljene generalizacije i krovni pojmovi za neopterećenu ženstvenost, ležernost i prirodnu lepotu kojoj kič nije potreban. Tih velikih tajni svemira su, navodno, najsvesnije upravo Francuskinje kojima se divimo dobar deo nove istorije nastojeći usvojiti barem malu dozu te neodoljive je ne sais quoi vibrr.

View this post on Instagram

Ange 😇 ou Démon 👹 ??

A post shared by Adenorah ♏️ (@annelauremais) on

Ipak, koliko god se radilo o pojmu koji smo izmislili, kako bi nam bilo lakše da generalizujemo, možemo se složiti da smo tokom svih decenija divljenja tim mitskim Parižankama, štošta "ugurali" u taj pariški stil odevanja koji smo često nastojali da iskopiramo. Iz bazena "pariškog chica" tako nam je stigao još jedan stilski trik koji nam se odmah svideo (ne isključujemo mogućnost da su nam ga, svojim šarmom, dobro prodale francuske influenserke), a koji planiramo nositi posvuda ove zime.

View this post on Instagram

Comme un jeudi 👀

A post shared by Lucie Mahé (@lucie.rose.mahe) on

Verujemo da vam je jako dobro poznat trend guranja majica i džempera u pantalone (premda se verovatno pitate kako to svima uspeva, a vama nikako). Uglavnom, ako to učinite relativno neuredno i šljampavo, taj se stilski trik zove "French tuck", a ako ispod ruba svojih vintage farmerica utaknete kardigan onda je to "Parisian tuck". Naime, Parižanke poput Jeanne Damas i Adenorah navodno svoj kardigan utaknu u svoje omiljene isprane farmerice tako da ispod pletiva ne nose baš ništa, niti potkošulje niti grudnjake, a kamoli majice.

Ok, ako ipak ne želite biti toliko ekstremni (ili ste jednostavno previše zimogrožljivi za ovakve stilske eksperimente), ostavite svoj brushalter gde mu je mesto i poigrajte se ovom stylish kombinacijom koja osvaja društvene mreže onako kako vama odgovara.

View this post on Instagram

50 shades of beige 🐪

A post shared by @ pia_mbd on

Što se praktičnosti tiče, imamo ipak jedan maleni savet koji bi vam mogao pomoći pri rekreiranju "Parisian tuck" trika. Najbolji ćete efekat postići ako vaš kardigan nije mnogo duži od ruba vaših pantalona i ako je poprilično tanak kako se ne biste mučili sa manjkom centimetara. Da, poprilično je lako. Za kraj, začinite još svoj styling nekom lepom ogrlicom ili maramom koju ćete vezati tik uz vrat. Voilà!

#moda

'