AKTUELNO

Mnogi faktori igraju važnu ulogu u smanjenju libida i kod muškaraca i kod žena.

Neravnoteža hormonalnog sistema i neodgovarajući nivo polnih hormona su samo jedan od faktora koji rezultiraju smanjenjem libida kod muškaraca.

Jedan od bezbednih i prirodnih libido stimulatora je biljka maka, koja je je poslednjih godina postala veoma popularna širom sveta. Poreklom ove biljke je iz Perua i uobičajeno je dostupna u obliku praha ili kao suplement.

Koren make se tradicionalno koristi za poboljšanje plodnosti i libida. Takođe se smatra da poboljšava energiju i izdržljivost.

Uz redovnu upotrebu make, telo apsorbuje bogate hranljive materije koje poboljšavaju metabolizam endokrinog sistema. Povećanjem lučenja hormona, povećava se seksualna želja kod muškaraca i kod žena.

Kod žena

Poboljšava libido, poveća seksualnu aktivnost, poveća energiju, izdržljivost i kondiciju, poveća seksualnu stimulaciju pomogne u prevazilaženju depresije i hroničnog umora, poboljša imuni sistem, pomogne u borbi protiv simtoma menopauze, smanji toplotne talase, poboljša san, ispravi menstrualne nepravilnosti i pms, poboljša plodnost, poboljša koncentraciju, poboljša stanje uma

Kod muškaraca

Pomogne u oporavku, balansira njihovo zdravlje, poveća libido, poveća seksualnu aktivnost, poveća energiju, izdržljivost i kondiciju, poveća broj, mobilnost i formiranje spermatozoida, pomogne u prevazilaženju depresije i hroničnog umora, poboljša imuni sIstem, poveća nivo testosterona,pomaže u izgradnji mišićne mase.

Autor: Aleksandra Aras