AKTUELNO

Suočio se sa svojom suprugom Rozom, koja je navodno priznala aferu koju je imala pre šest decenija i pokušala da ga ubedi da ne odustane od njihovog braka.

Skoro 100-godišnji anonimni baka i deda iz Italije odlučili su da prekinu svoju višedecenijsku ljubavnu priču i uđu u „istoriju” kao najstariji par koji je odlučio da raskine brak.

Naime, 99-godišnji Italijan podneo je zahtev za razvod od svoje 96-godišnje supruge posle 77 godina braka, a sve zato što je pronašao dokaze o aferi svoje drage koju je ona imala pre 60 godina. Muškarac, koji je u sudskim dokumentima identifikovan kao Antonio, pronašao je u staroj komodi nekoliko dana pre Božića ljubavna pisma koja su njegova supruga i njen bivši ljubavnik razmenjivali, a priča je tek sada izašla u javnost, prenosi „abcnevs”.

Suočio se sa svojom suprugom, koja je navodno priznala aferu i pokušala da ga ubedi da ne odustane od njihovog braka. Međutim, i pored toga što su zajedno proveli skoro osam decenija, prezreni Antonio je nastavio sa brakorazvodnim postupkom.

U dugom braku dobili su petoro dece, dvanaestoro unučadi i jedno praunuče, navodi se dalje. Poreklom sa Sardinije, Antonio je navodno upoznao Rozu 1930-ih dok je služio kao deo italijanskih karabinjera – oružanih snaga, u svom rodnom Napulju.

Italijanska štampa je ukazala na južnjačku krv para kao „okidač” raskida. Kada se razvod Antonija i Roze C. završi, oni će postati najstariji razvedeni par, preuzimajući počasnu titulu od Britanaca Bertieja i Jessie Vood (98), koji su se razveli 2009. nakon 36 godina braka.

Autor: