AKTUELNO

"Ispod brda raste najveći kukuruz", stara je srpska pošalica koju nije potrebno objašnjavati. Da li su muškarci sa povećim stomakom zaista obdareniji od onih koji ga nemaju, lekari nisu našli dokaze.

Ali kada je reč o s*ksu i muškom stomaku, jedno jeste uočeno. Pripadnici jačeg pola koji su bucmastiji u ovom delu tela su izdržljiviji u s*ksu. Prema studiji turskog jednog univeziteta, muškarci s nešto većim indeksom telesne težine i obimom struka većim od 92 cm, u proseku duže "traju" u s*ksu - oko 7,3 minuta.

Foto: Pixabay.com

S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosečno trajanje s*ksa oko 2,5 minuta pre orgazma. Popularni "pivski" i drugi oblici trbuščića povezuju se i sa većim nivoom estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u s*ksu.A osim ovog dela tela, za koji se sasvim neočekivano pokazalo da je značajan za dobar s*ks, postoji još jedan, manje nelogičan… Reč je, naravno, o penisu, ali ne bilo kakvom, već obrezanom.

Istraživanja pokazuju da s*ks duže traje s muškarcima koji su obrezani. Takođe, s*ks s kondomima obično je prolongiran zbog smanjene osetljivosti nerava na vrhu penisa.

Autor: Z.L.