AKTUELNO

Koliko god se trudili, one ne padaju pod kandže manipulativnog ponašanja.

Iako manipulatori koriste različite tehnike kako bi vas ubedili u nešto, postoji grupa ljudi kojom oni ne mogu da upravljaju.

To zavisi od karakteristika same ličnosti i njenih unutrašnjih shvatanja.

Zbog toga u jednom odnosu muškarci ne mogu tek tako da manipulišu ženama koje imaju određene osobine, a evo i koje.

1. Usredsređene su na sadašnjost

Upravo one žene koje žive svaki trenutak i ne vraćaju se u prošlost ne nasedahz na prazna obećanja. One cene svoje vreme, ne strahuju zbog budućnosti i ne dozvoljavaju drugim osobama da remete njihov mir i traće dragoceno vreme.

2. Nisu zavisne od drugih osoba

Ona se ne vezuje previše za osobe ili određene aktivnosti. Takva žena svesna je da je to ne definiše. Emocionalne veze povećavaju rizik od ucene i manipulacije. Ona zna da uživa u životu, ali zna i gde su granice.

3. Fokusirane su na svoje ciljeve

Ona je fokusirana na svoj cilj, ali ne priča o njemu i ne otkriva svima svoje planove. Ne odustaje tako lako, a ni jedan muškarac ne može da je spreći u ostvarenju svojih snova. Fokusirana je na ono što želi da postane i šta želi da ima u životu.

4. Pažljivo biraju svoje prijatelje

Mudre žene svesne su da je naše okruženje, u stvari, i naše ogledalo. Okružuje se ljudima koji je inspirišu i koji su izgrađene ličnosti. Takve osobe nnisu na meti manipulativnih ličnosti. Ne gubi vreme na prazne odnose, živi svoj život i uči od drugih ljudi. S druge strane, ona ceni iskrenost, dobrotu, požrtvovanost, ali i svoju i tuđu slobodu.

5. Ne osuđuju druge

Manipulatori vole da kritikuju druge ljude, iznose njihove tajne i da uvuku drugu osobu u tu mrežu toksičnih odnosa. Međutim, izgrađene ličnosti ne podležu tome jer ih zanima samo svoj život. Ako posedujete tu osobinu, vrlo verovatno nećete biti zanimljivi manipativnim ljudima.

Autor: