AKTUELNO

Ukoliko ste ljubitelj filmova za odrasle, a navika vam je da ih gledate na telefonu, stručnjaci vas upozoravaju da odmah prestanete.

Ako volite po*nografiju i spadate u grupu ljudi koja filmove za odrasle gleda preko telefona, onda biste mogli da se iznenadite činjenicom da vaša navika nije tajna onoliko koliko ste mislili.

"Gledanje po*no filmova na mobilnim telefonima predstavlja mnogo veću pretnju po bezbednost korisnika od gledanja po*nografije na desktop računarima", saopštila je tehnološka kompanija Wandera.

"Operativni sistemi na smartfonima, naročito Android, daleko su manje bezbedni od operativnih sistema na desktop računarima, s obzirom na veliki broj ranjivosti koje bi sajber kriminalci mogli lako da zloupotrebe", upozorava kompanija.

Foto: Pixabay.com

Oni su takođe sproveli istraživanje koje je pokazalo da je 40 od 50 najpopularnijih po*nografskih sajtova osetljivo na malver. Reč je o virusima koji se veoma lako instaliraju na vaš telefon i na taj način sakupe privatne podatke i podatke o vašim navikama. Tada na snagu stupaju hakeri koji takva saznanja koriste za ucenu vlasnika mobilnih telefona.

Tako je 2016. godine izašla vest da su procurili lični podaci više od 800.000 korisnika sajta "Brazzers". U tom slučaju vam ne pomaže da obrišete istoriju, jer postoji način da neko vidi sve sajtove koje ste ikada obrisali. Možda se sećate dva stručnjaka za sajber bezbednost koja su tako uspela da otkriju intimnu web istoriju 3 miliona Nemaca, uključujući javne ličnosti, poput političara.

Kornisici interneta bi trebalo da obrate veliku pažnju i na reklame koje sa sobom nose malver, kao i sumnjive mejlove koji sadrže viruse.

Kompanija "Wandera" je otkrila i da je najpopularniji dan za gledanje po*no filmova u Velikoj Britaniji petak, dok je najmanje omiljen ponedeljak.

Autor: Z.L.