AKTUELNO

Naučnici sa Univerziteta u Bafalu pronašli su da muškarci pametne žene smatraju seksepilnim, ali samo u teoriji.

Psihička distanca je kada se pojedinci oslanjaju na iluziju kako bi doneli odluku o događaju koji je udaljen u vremenu, prostoru ili je hipotetičan.

Rezultati studije objavljene u Personality and Social Psychology Bulletin otkrivaju da “psihička distanca“ čini inteligentniju ženu atraktivnijom.

Utvrđeno je da heteroseksualni muškarci zaista vole inteligentnije žene, ali kada im se suprotstave i one ih nadmudre, onda ih smatraju daleko manje atraktivnim.

Dok su prethodne studije sugerisale šta je ono što ženu čini atraktivnom, najnovija je otkrila kako je ženska inteligencija varljiva stvar.

Naime, u istraživanju je učestvovalo 650 učesnika, a rezultati su pokazali da muškarci vole inteligenciju kod žene kada je ona prostorno udaljena od njih, a onog trenutka kada pričaju licem u lice, njemu se interesovanje polako smanjuje. To se ponajviše događa jer se muškarci u tom trenutku osećaju nemuževno.

“Postoji raskorak u onome šta se ljudima sviđa u apstraktnom smislu, a šta kada je ta osoba u direktnoj društvenoj komunikaciji sa vama“, kažu stručnjaci.

#Ljubav

#Muškarac

#Žena

'