AKTUELNO

Miris je jedna od glavnih stavki kada biramo partnera. Ko nam prija nečiji „ukus“ i miris tela, osećamo jaču privlačnost i seksualnu želju.

Međutim, ako nam je odgovara, lako može da nas odbije. Ovo pravilo važi i za muškarce i žene, a saznajte i koji to mirisi „na prvu loptu“ odbijaju muškarce.

1. Starinski parfemi

Ovo se odnosi na čuvene parfeme koji su bili popularni u prošlom veku, a koje obično vezujemo za starije osobe. Među najmanje omiljenim mirisima su neki od legendarnih poput „Chanel No. 5“ ili „Opium“. Teški i sladunjavi parfemi ne uzbuđuju muško čulo mirisa, već ga samo iritiraju, prenosi Prva.rs.

2. Miris vanile

Pomislićete, pa ko ne voli vanilu? Da, muškarci je vole, ali samo ako je osete u kolačima, ali ne i na ženskom telu. Većina muškaraca neće biti srećna ako njihova nežnija polovina izađe ispod tuša i obuzme ih mirisom gela ili mleka za telo koji se oseća na vanilu. Zašto? Ova aroma im deluje teško, sladunjavo i nimalo seksi.

3. Previše sladunjavi

Nijedna žena koja drži do stila, koja je sofisticirana i elegantna, čak i na seksi način, neće nositi parfeme koji su previše „ušećereni“ i podsećaju da dečje slatkiše. Ovakvi mirisi neretko mogu da izazovu mučninu kod muškraca, a kada ga osete odmah će se pomeriti dva akoraka unazad, čak i kada im se dama na prvi pogled dopadne, prenosi mondo.rs.

4. Duvan

Nijedan muškarac, bilo da je pušač ili ne, ne želi da poljubi ženu i istovremeno oseća kao da je podelio intiman trenutak sa pepeljarom. U Srbiji je ogroman broj pušača, i muškaraca i žena, i bez namere da kritikujemo bilo koga zbog ove ružne navike, ne možemo da poreknemo da je ovaj miris neprijatan. Duvan se uvuče u kosu (posebno kod onih sa dugom), u odeću, a na suprotan pol deluje tako odbijajuće jer stvara utisak neadekvatne higijene i nemara.

5. Uniseks parfemi

Žene poslednjih godina obožavaju uniseks stil odevanja i slične mirise. Ali muškarci nisu oduševljeni ni jednim ni drugim. Mnogi žele da pored sebe vide nežnu i ženstvenu damu, a ne onu koja miriše i oblači se isto kao i oni.