AKTUELNO

U današnje, liberalno vreme ponekad je nezahvalno da muškarca okarakterišemo kao gospodina. Ipak, jedna stvar je sigurna, da bi muškarac postao džentlmen u očima svoje dame on mora da zna kako da je impresionira. A znamo da je prva impresija ono što se najviše pamti. Da stvari budu jasne, svaki muškarac želi da impresionira damu do koje mu je stalo, ali samo retki u tome uspeju.

Šta u današnje vreme predstavlja džentlmena? Šta je to što muškarca čini gospodinom? Uljudnost, poniznost, odlučnost, ravnopravnost, požrtvavanost, lojalnost, iskrenost, zaštitnički odnos prema drugima? Svaki muškarac želi da zadivi damu do koje mu je stalo, ali retki pojedinci su uspešni u tome, piše gentleman.hr.

Ovo su četiri elegantna, džentlmenska načina kako da impresionirate damu:

1. Otkrijte u čemu ste impresivni

Iako se na prvi pogled čini jednostavnim, na ovom zadatku će mnogi da se pomuče. Ono što je drugima možda impresivno, nama je postalo normalno. Ali, pokušajte malo da razmislite o tim normalnim stvarima, sitnicama. Inteligentni ste? Razmišljajte onda da postoji mnogo dama koje će vam baš zbog toga posvetiti pažnju.Na primer - sakupljate poštanske marke? Imate ih na stotine u svojoj kolekciji? Uz malo truda i mašte gledanje albuma vaših poštanskih markica u društvu dame možete da pretvorite u putovanje neobičnim svetom. Potrudite se i impresionirajte je, jer netko ko ima toliku kolekciju poštanskih markica zna priču o svakoj do njih.

2. Pronađite najbolji način kako da to i pokažete

Ne stidite se svojih vrlina. Spomenite ih i pokažite ih kada za to dođe vreme. Dama koja razgovara sa vama traži nešto što bi je zadržalo u vašem društvu, a vi joj to ponudite. Budite dobri, ali budite direktni i sigurni u sebe. Svaka dama će lakše biti impresionirana ako ste dobri i pre svega pristojni prema njoj. A mnogima baš taj deo i ne polazi za rukom.Kada pričate o sebi spomenite neke zanimljive činjenice iz oblasti u kojoj ste dobri. Bavite se nekim sportom? Pozovite je da dođe da vas gleda. Oduševite je vašim veštinama i znanjem.

3. Pokažite joj, ne hvalite se

Najgore što možete da uradite je da opišete sebe kao impresivnog u nekoj oblasti, a kad dođe vreme za dokazivanje, vi pobegnete glavom bez obzira. Ako se nađete u tom problemu najbolje oružje je iskrenost, koja je jedna od glavnih odlika džentlmena. Objasnite joj da ste hteli da je impresionirate svojim navodnim veštinama klizanja na ledu, a onda idite sa njom na klizalište i „kaznite se“. Budite spremni da se zbog nje izblamirate pred drugima.

Sa druge strane devojka će biti prilično impresionirana ako sama sazna, a gledajući vas, da ste bolji klizač nego ste pričali. Budite skromni.

4. Pričajte zanimljive priče

Ako imate problema sa pronalaženjem osobina kojima bi mogli da oduševite devojku ili nemate ideje kako najbolje da predstavite svoje kvalitete, možda nije loše da se koncentrišete na razgovor. Umesto plesnih, klizačkih i drugih sportskih kvaliteta možete je impresionirati nekom pričom ili razgovorom. Potrudite se da to ipak ne budu neke dosadne teme, kao što je vremenska prognoza. Opustite se i samo pričajte o onome u čemu ste zaista najbolji.

Kada malo razmislite, u većini slučajeva damu želite da impresionirate, jer vam se sviđa, jer je u vama pobudila interes i zato što želite romantičnu vezu s njom.

Ovi saveti će vas dovesti do toga da zadivite damu, a posle toga će vam biti mnogo lakše da pređete na onaj deo kada njenu impresioniranost pretvarate u romantiku.

Pre svega budite sigurno da devojka koju želite da impresionirate želi da bude sa vama, da pokazuje interes za vas. Ako još niste u toj fazi, razmislite kako ćete da je zainteresujete za vas. Možda joj treba više vremena u vašem društvu da bi joj se dopali. Svo to vreme ponašajte se pristojno i budite džentlmen.

Budite promišljeni, imajte spreman odgovor na svaku situaciju sa njom, opušteni i razradite igru do najsitnijih detalja.Pratite njen govor tela, znakove, njene reakcije i njeno ponašanje, jer to je jedini način da vidite da li ima napretka ili je dama izgubila interes za dalje druženje sa vama.