AKTUELNO

Muškarci vole kada su zaljubljeni iako to nerado priznaju. U stvari, stručnjaci za ljubav tvrde da je njima više nego ženama potrebno da budu u vezi.

Za muškarca je veza utočište, mesto na kom može pričati o svojim osećanjima i problemima koje ne želi da podeli sa nekim drugim.

Mnogi misle da se muškarci osećaju poželjno samo zbog fizičkog izgleda ili intimnosti koju imaju sa svojom partnerkom, ali varaju se.

Ipak postoje stvari koje su im dosta preče i zbog kojih se osećaju kao pravi muškarci.

1. Poštovanje

Ako oseća da ga ne poštujete dovoljno, da ne poštujete njegovu karijeru i stvari u koje on veruje, biće mu teško da vam veruje i da vas voli.

Muškarac ne traži od vas da slepo sledite sve ono što on voli i radi, već samo da mu budete "vetar u leđa". Kada oseti da čvrsto stojite iza njega, pružiće vam svu pažnju i ljubav ovog sveta.

Ukoliko ne oseća da ga poštuje, biće anksiozan u vašoj blizini i na kraju će se udaljiti od vas.

2. Osećaj da ste ponosni na njega

Svaki muškarac želi da bude heroj svojoj lepšoj polovini. Stručnjaci za ljubav tvrde da muškarac voli kada vidi ponos u očima svoje partnerke, a najpoželjnije se oseća kada devojka njegov uspeh prepričava drugima.

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojkaFoto: Shutterstock

3. Lični prostor

Muškarci veoma cene kada žene imaju osećaj za njegove vreme kada nije s njima. Svima treba predah i opušteno vreme s prijateljima, pa tako i njima.

Trebalo bi da imate na umu da je "gušenje" partnera, bilo time da mu ne dozvoljavate da bez vas uživa u slobodnom vremenu ili preteranom ljubomorom, najbrži način da okončate vezu.

4. Uvek ste tu na kraju dana

Za mnoge muškarce devojka sa kojom su u vezi ispunjava njegov život zabavom i radošću. Ceo dan misle o njoj i lakše prebrode duge i dosadne dane na poslu, maštajući o večernjem susretu sa svojom dragom.

Njen osmeh i zvuk njenog glasa - muškarcu su nagrada za dan koji je morao da provede bez nje.

Veze podsećaju muškarce da je život više od teških stvari i da mogu uživati svaki dan.

5. Osećaj sigurnosti

I muškarce i žene privlači sigurnost u vezi. Što više oseća da želite da ostanete sa njim dugo, to će biti spremniji da se otvori u emocionalnom smislu.

Ali, sigurnost ne znači samo taj osećaj da ga nećete ostaviti. On se oseća sigurnim kad zna da verujete u njega i njegovu karijeru, da ga volite i da ste tu za njega, kada ga bez problema "pustite" da ode u grad sa prijateljima i ne zovete ga svakih pet minuta da proverite gde je.