AKTUELNO

Ukoliko ste rešili da malo zagrejete atmosferu u spavaćoj sobi i partneru priredite noć za pamćenje, preporučujemo vam dve poze uz pomoć kojih ćete to i uspeti.

Čarobnjak orgazma

Ovaj uzbudljivi zaokret misionarske poze pomoći će ti da osetiš duboku penetraciju, ali partneru ili tebi će biti jednostavno stimulisati klitoris dok podiže bokove prema tebi.

- To takođe stvara priliku za puno igranja s grudima - kaže bračna terapeutkinja Kat Van Kirk. Kako to učiniti? Lezi na leđa i postavi svoje listove na partnerova ramena. Neka tvoj partner klekne ispred tebe, između nogu, i uđe u tebe. Budi glasna ako tvoj partner ode previše duboko i uzrokuje nelagodu pa potisci mogu postati sporiji i plići. Stimuliši klitoris prstima ili vibratorom, koristeći lubrikante, ako je potrebno.

Foto: Unsplash.com

Poza mačka

Tehnika koitalnog poravnanja, ovu pozu podržava i nauka jer oba partnera dolaze do orgazma postavljanjem tela uz telo. Posebno je sjajan za žene jer nudi maksimalnu stimulaciju klitorisa. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Sex and Martial Therapy" otkrilo je da žene koje nisu bile u stanju postići orgazam u tradicionalnom položaju prijavile 56-postotni skok u učestalosti svojih orgazama korišćenjem ove tehnike.

Kako to učiniti? Varijacija tradicionalne misionarske poze ili kaubojke. Neka tvoj partner legne na leđa, a ti lezi na njega, neka vam lica budu okrenuta jedno prema drugom. Možete i zameniti mesta. Uhvati se za uzglavlje krevete kako bi ostala stabilna, a zatim se celim telom trljaj o partnera, kaže psiholog Kat Van Kirk, terapeutkinja za seks i brak.

- To omogućava stimulaciju celim telom, a za mnoge parove ovaj položaj će pomoći da se stidni brežuljci dodiruju te se tako klitoris posebno stimuliše - objasnila je Van Kirk.

Autor: Z.L.

#Poza