AKTUELNO

Trema i nervoza su uobičajeni osećaji koji se javljaju kada treba da se vidite sa nekim ko vam se dopada.

Naravno, svima je u cilju da ostave najbolji mogući utisak i da se dopadnu drugoj polovini.

Međutim, nije redak slučaj da trema pokvari planove. Znojenje dlanova, gutanje knedli i zamuckivanje, mogu da vas prikažu u potpuno suprotnom svetlu od onoga što vi zaista jeste.

Svi sebi stvaraju pritisak pred dejt, usled očekivanja reakcije druge strane. Međutim, iako mislite da vam planiranje narednog koraka i zamišljanje reakcije druge osobe pomaže, ono samo pojačava taj pritisak. Ne možete, jednostavno, znati šta će biti.

Prema Lindzi Krisler i Doni Barns, stručnjacima za veze, odlično rešenje je vežba. Nekoliko minuta trčanja ili joge, pomoći će vam da se oslobodite nervoze i anksioznosti.

Ukoliko, pak, za fizičku aktivnost nemate vremena, jedna mala mentalna vežba može poprilično da vas opusti i da vam pomogne da prikažete sebe u pravom svetlu.

Stanite pred ogledalo pre nego što izađete iz kuće. Pogledajte se dobro i kroz jednu rečenicu sročite svoju nameru. Jednostavno, stanite i recite: “Moja namera je – “. Tako ćete postati svesni po šta ste zaista krenuli i osetićete nalet samopouzdanja. U vašem mozgu će se pokrenuti svi oni mehanizmi koji služe tome da vas dovedu do željenog cilja.

Dakle, osim o fizičkom izgledu, neophodno je da povedete računa o stavu sa kojim idete na dejt.