AKTUELNO

Oralni seks je često najstrastveniji deo seksualnog odnosa.

S druge strane, postoje žene koje se prilično gnušaju. Kada ih pitaju zašto, odgovori se razlikuju. Neke kažu da se osećaju uistinu neprijatno, gotovo do mere da se osećaju odvratno.

Druge kažu da vole ono što njihov partner još nudi; toliko da bi radije zaobišle sve samo da bi došli do „glavnog“ događaja. Neke kažu da je kunilingus „u redu“, ali njihovom partneru treba previše vremena da ih „natera na vrhunac“.

Koliko bi trebalo da traje oralni seks?

Za sve ima prvi put; čak i za oralni seks. Verovatno nije šokantna činjenica da četiri od 10 muškaraca ne smeta što se to dogodi na prvom dejtu u odnosu na jedan od 10 žena koje se osećaju isto. Koliko su muškarci i žene „velikodušni“ u ovom području, zanimljivo je da se to menja godinama. Mlađe žene manje podnose felaciju (74 odsto), dok su stariji muškarci otvoreniji za izvođenje kunilingusa (69 odsto), premda je verovatnost da će žene pružiti oralni seks dvostruko veća nego za prenose mediji

Uživaju li svi od pojedinaca koji preduzmu ovakvu akciju?

Očigledno ne. U drugom istraživanju, dok se većina ispitanika složila da je oralni seks prijatniji kad nije sa slučajnim partnerom, 52 odsto muškaraca voli da pruža oralni seks, dok to čini samo 28 odsto žena.

Još jedno istraživanje otkrilo je da uglavnom svi oženjeni muškarci vole oralni seks, dok je jedna trećina žena indiferentna. 19 odsto žena reklo je da ne može da doživi orgazam tokom kunilingusa, dok je sedam odsto muškaraca reklo da ne mogu da ejakuliraju. Čak 54 odsto žena je reklo da dopušta svojim muževima da im ejakuliraju u usta, a 47 odsto muževa reklo je da je to važan faktor, premda je samo 29 odsto brinulo o tome da li je to u redu ili ne.

Koliko žene žele da traje oralni seks?

Premda postoji mnogo članaka o tehnici, vremensko ograničenje bilo je izuzetno teško pronaći. Quora je imala neke poluprosvećujuće odgovore, sa prosečnim vremenom od oko 30 minuta, ali to je bilo samo na osnovu svega sedam odgovora. Nakon provere 10-12 izvora, opšti je konsenzus da bi muškarac trebalo da deluje sve dok partnerka ne doživi vrhunac, koliko god to dugo trajalo, za razliku od muškaraca kojima je potrebno nekoliko minuta.

Većina muškaraca pak tvrdi da im se jezik obično umara nakon otprilike 15 minuta. Nakon toga će ili promeniti stvari (pokrenuti penetraciju) ili će u aktivnost uključiti i prste, kako bi kupili malo vremena.

Koliko dugo muškarci vole da traje oralni seks?

Postoji istraživanje o tome. I sam naziv dosta govori o tome – „The Blowjob Resume“. Sastoji se od podataka 1 100 ispitanih Amerikanaca i Evropljana.

Pomalo iznenađuje činjenica da muškarci misle da bi dobar oralni seks trebao da traje nešto manje od 10 minuta. A šta žene na to kažu? Njima je sasvim dovoljno da oralni seks traje 11 minuta.

Istraživanje je pokazalo da je, premda je nekima trebalo duže, 10 minuta daleko realnije.

#Seks