AKTUELNO

Nije tajna da se pripadnici oba pola osećaju sve manje raspoloženim za se*s kada ih "satru" obaveze i dosadni kućni poslovi. Jedna studija utvrdila je vrlo konkretne razloge za to kod žena, iznenadiće vas!

Naučnici sa više univerziteta u Kanadi pokazali su kako tradicionalne uloge polova mogu katastrofalno da deluju na želju za se*som. Utvrđena su četiri osnovna razloga - neravnomerna podela obaveza i kućnih poslova, ulogu "majke" koju žena preuzima prema svom partneru, posmatranje žene kao objekta i norme koje se "podrazumevaju" kada je u pitanju iskazivanje želje za se*som.

Foto: Pexels

- Žene će imati sve manje želje za seksom ako se osećaju kao da im je partner sin. Od njih se očekuje da budu tople, pune ljubavi i brige, i ovaj odnos jeste osnova duge i stabilne veze, ali samo ako funkcioniše u oba smera. A najčešće se to očekuje samo od žene - naveli su autori studije.

Želja za se*som lako se "uguši" pod težinom očekivanja od strane partnera, bilo da su ona vezana za poslove oko kuće, druge uspehe, ulogu majke prema deci ili partneru, a jednako razorno dejstvo imaće i činjenica da u svemu tome nema podršku partnera.

- Zaključak je da čitav niz faktora utiče na žensku želju za se*som, i nisu svi biološki ili hormonski, kako se često misli. Mnogo češće imaju veze sa konkretnim stvarima u vezi i odnosu s partnerom - zaključili su autori.

Autor: Z.L.

#Seks