AKTUELNO

Kejti i Brendon Gan iz Mičigena venčali su se u septembru 2007. godine, a kao svadbeni poklon od njene tetke dobili su kovertu za koju im je teta rekla da je „čuva ključ za spas braka“.

Ali uz nju su mladenci od tetke Alison dobili i stroga uputstva – da je ne otvaraju do prve veće svađe.

I premda se par za prvih devet godina braka, kako su priznali za Miror, nebrojeno puta posvađao, tetina koverta ležala je neotvorena i zaboravljena na polici, a Kejti je u Fejsbuk grupi 2016. godine “Love What Matters“ objasnila:

„Setila sam se dana venčanja pre skoro devet godina pa sam razmišljala koji naši venčani pokloni imaju neko posebno značenje.“ Objasnila je kako se setila tetkinog poklona koji je ležao neotvoren u ormaru. Ona i suprug, rekla je, mislili su da je u koverti običan ključ koji simbolično spašava brak.

Kada je par konačno otvorio tajanstveni dar, u njemu su se nalazile dve rukom ispisane poruke, po jedna za oboje.

„Kejti, idi po picu, škampe ili nešto drugo što oboe volite. Teta Alison“, pisalo je na papiriću naslovljenom na nju, a na njegovom je bio sličan savet mudre tete:

„Brendone, idi po cveće i flašu vina. Teta Alison.“

„Devet godina je ta koverta stajala na jednoj polici skupljajući prašinu, ali ipak nas je nekako naučila toleranciji, razumevanju, kompromisu i strpljenju“, rekla je Kejti koja je, priznaje, shvatila da ono što je potrebno za održavanje snažnog i zdravog braka nikada nije ni bilo u koverti, već u njima samima.