AKTUELNO

Mlađe žene manje podnose felaciju (74 posto), dok su stariji muškarci otvoreniji za izvođenje kunilingusa (69 posto), premda je verovatnoća da će žene pružiti oralni seks dvostruko veća nego za muškarce

Mnogi vole i praktikuju oralni seks. Daju i primaju. I često je strastveni deo seksualnog odnosa. S druge strane, postoje žene koje se prilično gade oralnog seksa. Ne misle ga davati (felacija), a i ne misle ga primati (kunilingus). Većina njih su i supruge. Kad ih pitaju „Zašto?“, odgovori se razlikuju.

Neke kažu da se osećaju uistinu neugodno, gotovo do te mere da se osećaju odvratno. Druge kažu da vole ono što njihov čovek još nudi; toliko da bi radije zaobišle usmeni i umesto toga došli do „glavnog“ događaja. Neke kažu da je kunilingus „u redu“, ali njihovom partneru treba previše vremena da ih „natera na vrhunac“.

Koliko bi trebao trajati oralni seks?

Za sve ima prvi put; čak i za oralni seks. Kad je u pitanju kada bi se taj prvi put zapravo trebao dogoditi, verovatno nije šokantna činjenica da 4 od 10 muškaraca ne smeta što se to dogodi na prvom spoju u odnosu na 1 od 10 žena koje se osećaju isto. Koliko su muškarci i žene „velikodušni“ na ovom području, zanimljivo je da se to menja s godinama. Mlađe žene manje podnose felaciju (74 posto), dok su stariji muškarci otvoreniji za izvođenje kunilingusa (69 posto), premda je verovatnoća da će žene pružiti oralni seks dvostruko veća nego za muškarce.

Uživaju li svi od pojedinaca koji poduzmu ovakvu akciju?

Očigledno ne. U drugom istraživanju, dok se većina složila da je oralni seks ugodniji kad nije sa slučajnim partnerom, 52 posto muškaraca jako voli pružati oralni seks, dok to čini samo 28 posto žena.

A što je s oženjenim ljudima konkretno?

Još jedno istraživanje otkrilo je da uglavnom svi supruzi vole oralni seks, dok je jedna trećina žena indiferentna. 19 posto žena reklo je da ne mogu doživeti orgazam kod kunilingusa, dok je sedam posto muškaraca reklo da ne mogu ejakulirati (zanimljivo). Čak 54 posto supruga reklo je da dopušta svojim muževima da im ejakuliraju u usta, a 47 posto muževa reklo je da je to važan faktor, premda je samo 29 posto brinulo o tome je li progutala ili ne.

Koliko žene preferiraju da traje oralni seks?

Prilično smo sigurni da ne čudi da je bilo mnogo teže pronaći podatke o kunilingusu za razliku od felacija. Premda moramo reći da je jedno istraživanje, koje je reklo da mnogi muškarci to rade jer smatraju da je to način da „zaštite od afera“ svoju vezu, bio nekako fascinantan. Još jedna dobra stvar u vezi s ovim oblikom oralnog seksa je ženski ejakulat koji sadrži protein poznat kao fosfataza, koja pomaže u zaštiti muške prostate. Takođe, od kunilingusa ne može zatrudneti pa postoji win-win situacija za svakoga ko ne želi dete.

Foto: Unsplash.com

Ali koliko bi to trebalo trajati?

Premda postoji mnogo članaka o tehnici, a vremensko ograničenje bilo je izuzetno teško pronaći. Quora je imala neke poluprosvećujuće odgovore, s prosečnim vremenom od oko 30 minuta, ali to je bilo samo putem sedam odgovora. Nakon provere 10-12 izvora, opšti je konsenzus da bi muškarac trebao „delovati“ sve partnerka ne dosegne vrhunac, koliko god to dugo trajalo, za razliku od felacija (mnogi su muškarci rekli da im treba nekoliko minuta), odustajanje pre nego što potpuno završi kvalifikuje se kao prilično ludo iskustvo. Većina muškaraca pak tvrdi da im se jezik obično umara nakon otprilike 15 minuta. Nakon toga će ili promeniti stvari (pokrenuti penetraciju) ili postati kreativni prstima itd. kako bi „kupili“ malo vremena. Ali, postaje li im dosadno? Ne. Samo ponekad zamorno.

Koliko dugo muškarci vole da traje oralni seks?

A sada dečki. Dakle, postoji istraživanje o tome? I samo ime prilično je privlačno – „The Blowjob Resume“. Sastoji se od podataka 1.100 Amerikanaca i Evropljana koji su pitani o, pa naslov istraživanja to prilično odaje. U svakom slučaju, obuhvatalo je bezbroj stvari poput toga koliko je felacija važna za ljude (35 posto muškaraca reklo je da je „donekle važna“ dok se 25 posto žena osećalo isto; 30 posto muškaraca bi radije felacija nego polni odnos). Čak 72 posto muškaraca preferira kontakt očima tokom čina, dok bi 58 posto žena radije gledale bilo gde osim u prozore duše svog čoveka.

Pomalo iznenađuje činjenica da muškarci misle da bi dobar oralni seks trebao trajati... pogodi koliko dugo? Nešto manje od 10 minuta. A žene tvrde? 11 minuta je super! Hmm ... samo minutu razlike. Istraživanje je pokazalo da je, premda je nekima trebalo duže, 10 minuta daleko realnije. Pretpostavljamo da kad prestaneš razmišljati o činjenici da je muškarcu potrebno samo pet minuta snošaja da doživi orgazam, dok je ženi potrebno oko 25 minuta (uključujući predigru), ovi nalazi imaju smisla.

#Seks