AKTUELNO

Želite li siguran seks, barem onaj deo koji se odnosi na sigurnost muškog polnog organa, najbolje se pridržavati misionarske poze, tvrde naučnici iz Brazila.

Oni su analizirali stvarne slučajeve frakture penisa u seksualnim igrama proteklih 13 godina i zaključili kako se tek 21 odsto povreda dogodi u misionarskom seksu, dok je poza ‘ona gore’ ili popularna kaubojka odgovorna za skoro polovinu povreda.

Druga je, inače brojnim muškarcima omiljena poza u kojoj je žena na sve četiri, odnosno doggy style, u kojoj je nastalo oko 29 odsto povreda.

Istraživanje objavljeno u časopisu Napredak Urologije razmatra kako je problem u kaubojskoj pozi to što žena celom svojom težinom pritiska muškarca, odnosno njegovu muškost, a silovit pokret pod pogrešnim uglom lako uzrokuje frakturu.

S druge strane, u položajima u kojima muškarac ima kontrolu, on ima bolju šansu da zaustavi seks ako oseti ‘ulazak’ pod pogrešnim uglom. Ipak, i u dogi pozi, u kojoj on ima kontrolu, preterana zanesenost može ga naterati na nekontrolisane pokrete, piše Dejli Mejl.

Autor:

#Seks