AKTUELNO

Muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći ni njoj, ni bilo kome drugom, da je ona loša u krevetu. Ipak, oni koji to znaju da kažu, tada verovatno uz seks vezuju neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korišćenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda…

Seks bi trebalo da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osećaja ili sebično zadovoljavanje sopstvenih potreba.

Navodimo samo neke od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu da smatraju nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama nije prijatno da se skinu pred partnerom ili vode ljubav s upaljenim svetlima. To samo pokazuje da smatraju da nisu dovoljno lepe i savršene i toga se stide. To pak vodi niskom samopoštovanju, stidljivosti i tome da zapravo u krevetu ne mogu da se opuste.

Niko nije savršen! Takav čovek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane i svi bi toga trebalo da budemo svesni, te da prihvatamo, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voleće i sve njene mane. Zato, opustite se i dozvolite svom partneru da upozna vaše telo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksepilan komad donjeg veša. Osećaćete se samouverenije i privlačnije, a samim tim i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju svoje partnere ili ih ucenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kog tipa, a posebno ovakvog, ne može da završi dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lepa reč, trebalo bi da budu stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da treba sasvim da zapostavite svoj izgled. Normalno da nećete svaki dan da se našminkate odmah ujutru samo da biste partneru bili privlačniji, jer vas on voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad bi trebalo da se malo više potrudite i rasplamsate strast kakva je bila na početku veze.

Pored toga, nemojte sebi dozvoliti da po kući stalno idete, na primer, prljave i raščupane kose, u pocepanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to sebi dozvolite, ne samo da ćete izgledati sve lošije, već ćete tako početi i da se osećate. Samopouzdanje će vam padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali šta im smeta kod žena, kada je seks u pitanju:

Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga.

Pasivnost mi je grozna, kad žena kao da nema pojma o sopstvenom telu i šta joj se sviđa. Ne mogu da opišem koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li je nešto dobro ili nije.

Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.

Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je pre mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.

Smeta mi nedostatak komunikacije pre ili tokom seksa. Ako joj je nešto lepo ili nešto želi, voleo bih da mi to kaže, prenose mediji.

Autor:

#Ljubav

#Ljubavnica

#Seks